17. maj, 2013

Blogg-Fredagen den 17 maj

......................................................................................

Namnsdagen: Rebecka, Ruben

......................................................................................

Underbart soligt väder.

......................................................................................

Idag har det varit en lång och innehållsrik dag med många ingredienser.

Resan började tidigt på morgonen med ett underbart soligt vårväder och där fåglarna sjöng sina underbara sånger i kör.

Naturen är präktig nu när allt det gröna slagit ut och körsbär och äppelträden blommar och allt är så vackert så man nästan blir yr av alla intryck.

Det här är absolut den bästa tiden på året för mig när allt är skirt och grönt och rent och där naturen vaknar upp från allt det mörka och gråa under hösten och vintern.

Det är då jag också vaknar upp och riktigt känner hur den nya energin lyfter mig.

Idag var jag tvungen att stanna för att ta fina naturbilder för det var så bedårande vackert.

Du som gillar att titta på foton som jag tar så finns de att begrunda under fliken naturbilder.

Gjorde ett stop i Linköping för att hälsa på gamla jobbarkompisarna på HSB i Linköping där jag inte har varit mer än några gånger sedan jag slutade där 1990.

Blev först mycket imponerad av den fräschhet som kontoret speglade när jag kom in. Blev glad att det hade förändrats sedan jag jobbade där även om jag trivdes där då och det var fräscht för den tiden och det är ett bevis för att man hänger med i tiden.

Insåg direkt att där fanns många som jag inte hade träffat tidigare alltså många nya som jobbar där men när jag kom och gick där så fick jag höra en bekant röst som sa Eivor och jag tittade upp och fick se Timo och jag blev så glad för han har jag inte träffat sen jag slutade.

Han och jag jobbade mycket tillsammans under den tiden jag arbetade där. Riktigt riktigt kul att träffa och prata med han igen. Träffade också Annika och fick en angenäm pratstund med henne. Annars i stort sett så var det bara 4 st kvar av de alla som var där när jag var där på 1980-talet, en del hade gått i pension och en del hade slutat och två har avlidit. RIP Birgitta, Ann-Christine och Zeth.

Några har under årens lopp varit och hälsat på mig och det tycker jag är kul.

Var mycket upprymd av besöket på HSB då jag åkte vidare och många gamla minnen dök upp i huvudet från den tiden för det är den bästa arbetsplats som jag har varit på under hela mitt liv. Det var också under 1980-talet som det var bra med arbetsmiljö, löner och andra förmåner på arbetsplatserna och arbetsgivarna uppskattade sina arbetare och lät de växa och ta del av kurser och utbilda sig då det avsattes pengar till det.

Jag gillade 1980-talet på alla sätt!

Mitt mål var idag Vimmerby...

Råkade också köra fel i den lilla metropolen och när jag väl var framme så visade det sig att jag skulle just till det stället där jag jobbade i början på 2000-talet då jag var på Lernia och hade utbildningar i både Hultsfred och Vimmerby. Så det blev ytterligare en nostalgiresa där.

Stannade också till på Caféet i Almvik och när vi stod där utanför så kom två röda bilar och körde som idioter och jag kan nog säga att hastigheten var nog nära 200 km/tim även om det kan vara svårt att bedömma det där jag stod men fort gick det och har nog aldrig sett någon köra så fort på E22 tidigare.

Det vi då stod och pratade om var hur farligt det har blivit att köra av och på E22 sen de satt dit mitträckena.

De höjde hastigheten från 70 till 100 km och det är bara en fil så när man ska köra upp på E22 från Caféet och Almvik så hinner man inte få upp farten tillräckligt fort utan att bilarna som kommer från Västervik och håller 100 hinner ifatt och måste bromsa upp farten.

Samma sak då man ska svänga till Almvik första avfarten från Västervik då jag höll på att bli påkörd bakifrån då jag skulle svänga och där är samma sak bara en fil och det är 100 km.

Det finns många fler sådana här avfarter på E22 och det är en katastrof att man inte sänker hastigheterna här och det är bara när den första dödsolyckan händer för det kommer att bli så för många olyckor har redan skett men alla har klarat sig hittills.

Men en sak är klar.....hade någon kört ut då dessa två röda bilar som körde som idioter kom så hade de inte hunnit stanna och det hade blivit en sådan fruktansvärd krasch med minst 3 bilar och många döda för ingen hade kunnat överleva det.

Kanske de ingick i det här omskrivna där bilarna kör i 200 km/tim genom Sverige......

På ett gärde har vi tidigare sett en riktigt stor Kronhjort som vi först tog fel på och som vi trodde var en älg som sprang där. Idag skulle jag kolla igen om jag såg den och när jag tittade åt sidan såg jag den där igen men med en unge som stod där upprätt under den och skulle dia...

..................................................................................................

Senaste kommentaren

18.11 | 13:13

Hej Gunnar! Ja så så länge sedan det var!
Hoppas allt är bra med dig.
Tack för du kollar och gillar min sida.
Sköt om dig! Kram /Eivor

28.10 | 19:00

Hej Eivor!
Länge sedan vi sågs.Sett din fina blogg o foton. Hälsningar

12.09 | 16:26

Hej. Kul att du skriver om vallonen. Håller helt med dig att det vore underbart om vallonen kunde få liv igen med danser till populära orkestrar.jag minns med glädje den tiden..var det 1800 nyårsafton

04.05 | 19:28

Såå roligt att få ett samtal från dej

Dela den här sidan