12. apr, 2013

Fas 3

Förstår inte att man har infört något så idiotiskt...som Fas 3.

Använd pengarna till att skaffa riktiga arbeten istället. Ge småföretagare möjlighet att anställa och växa.

Istället för detta inför medborgarlön som får människor att växa istället och skapa otroligt många nya arbetstillfällen tex kommer otroligt många småföretag blomma upp där många kreativa personer vågar starta som tex konstnärer och andra inom det kulturella där det är svårt att få ihop sitt levebröd.

Tex. ge alla medborgare 8000 kr/mån så får man själv avgöra vad man ska göra...det är grunden till att kunna leva...om man vill tjäna mer pengar så måste man jobba sig till mer pengar...så slipper vi dessa alla tragedier där många människor blir utan ersättning i Fas 3 eller blir sjuka och inte får någon ersättning från Försäkringskassan eller inte får någon vidare pension.

 

En bra Facebookgrupp som skriver om hur man gör med arbetslösa i Fas 3.

En grupp som du ska gå med i om du har möjlighet.

VI VILL att ALLIANSEN SKROTAR FAS 3 NU

https://www.facebook.com/skrotafas3nu

Den bittra sanningen, det är en lång text men jag hoppas att någon orkar läsa om vårt öde.
Jag skriver här som deltagare i ett Fas3-program, jag skriver även som människa men mitt mänskliga värde är något som arbetsförmedlingen helst vill att vi är tysta om.
Jag skriver för att allting är väldigt fel med projektet för att skapa arbeten i skogen, det verkar inte bättre än att vi och resten av folket blivit utsatta för lögner. Vi är inte här för att få en bättre chans till jobb, vi är här för att arbeta gratis och bidra med de pengar som arbetsförmedlingen och annordnare får för att hålla oss "sysselsatta"
Vi som sitter fast i projektet här i Gävle har till en början fått samma info som tidningarna, samma info som står skriven på både Arbetsförmedlingens och Skogsstyrelsens egna webbsidor om att vi skulle få gå gratis under ett halvår men få utbildningar under den tiden. Tråkigt att gå oavlönad så länge, men det skulle ju leda till jobb iallafall. Man är ju inte lat, och utbildningar är ju bra.
Nu, efter att vi varit på platsen ett tag, så får vi reda på att det egentligen är ett helt års gratisarbete som gäller(!) och som om inte det vore nog så får vi även reda på att det inte blir några utbildningar fören man är anställd vilket man bara KANSKE kan bli. Det finns alltså inga garantier för jobb efter att ha gått oavlönad i ett helt år.Det är bara "kanske" som gäller.
Alltså går vi tjugo man i skogen med röjsåg, och inte en enda av oss har kort på att vi kan köra maskinerna. Så ska det fortsätta med genom våren, över sommaren, och en bit in på vintern. Vi är låsta och kan inte ta oss iväg, vi är ju sysselsatta med skogsarbete åtta timmar om dagen fem dagar i veckan. Eftersom vi inte får kort på att vi kan köra maskinerna vi arbetar med så kan vi inte visa upp något som bevisar att vi kan köra röjsågar och dyligt ens efter att vi gått med dem ett år, och eftersom vi inte kan visa upp några sådana bevis så kan vi heller inte ha några förhoppningar på att få jobba med det hos något annat företag när man söker.
Det är nu tusentals människor som köar till detta projekt efter att det skrivits om i tidningarna, tusentals människor som tycker att det verkar som en suverän idé för att de inte känner till sanningen.
Så som det ser ut så är vi alltså ett tjugotal man som ska gå i Fas3, och ett tjugotal man som fått anställning som ska vara i ett år med särskillt anställningsstöd. Det innebär att nästan hela lönen för de anställda är subventionerad av staten, sånär som på en mindre summa som mer än nog täcks utav de femtusen kronorna de får per månad för oss som inte får någon lön. Skogsstyrelsen får därmed fyrtio anställda utan att själva behöva betala ens en krona för någon, ja, de ger ju inte ens utbildningar till oss fas3or utan vi är regelrätt slavarbetskraft. Vilket torde ge rätt bra överläge mot alla företag som inte får fyrtio man utan att själva behöva betala ut löner till någon.
Vi har tydligen inga rättigheter, och det är tydligt att vi är värdelösa när det vi gör inte anses vara värt någonting alls. Snälla gör något för att försöka hindra att andra drabbas, berätta sanningen för alla som lyssnar. Arbetsförmedlingen: http://www.arbetsformedlingen.se/Om-oss/Pressrum/Pressmeddelanden/Pressmeddelandeartiklar/Riket/2-6-2013-Arbetsformedlingen-och-Skogsstyrelsen-skapar-1500-jobb-for-langtidsarbetslosa.html Skogsstyrelsen: http://www.skogsstyrelsen.se/Myndigheten/Press-och-information/Pressmeddelanden/Arbetsformedlingen-och-Skogsstyrelsen-skapar-jobb-for-langtidsarbetslosa-i-Vasternorrlands-Jamtlands-och-Gavleborgs-lan/ detta är den info vi fick..

 

Allt färre deltagare i FAS 3 har a-kassegrundat aktivitetsstöd, många får vända sig till soc för att ansöka om försörjningsstöd, har man inte rätt till a-kassagrundat aktivitetsstöd så får man inga pengar längre när man går in i FAS 3. De som har en sambo/make/maka som anses kunna försörja en eller som äger till exempel en bostad, har heller inte rätt till försörjningsstöd.

Senaste kommentaren

18.11 | 13:13

Hej Gunnar! Ja så så länge sedan det var!
Hoppas allt är bra med dig.
Tack för du kollar och gillar min sida.
Sköt om dig! Kram /Eivor

28.10 | 19:00

Hej Eivor!
Länge sedan vi sågs.Sett din fina blogg o foton. Hälsningar

12.09 | 16:26

Hej. Kul att du skriver om vallonen. Håller helt med dig att det vore underbart om vallonen kunde få liv igen med danser till populära orkestrar.jag minns med glädje den tiden..var det 1800 nyårsafton

04.05 | 19:28

Såå roligt att få ett samtal från dej

Dela den här sidan