5. mar, 2016

Länk-10 cancerframkallande livsmedel

10 cancerframkallande LIVSMEDEL Du aldrig ska stoppa i munnen IGEN
feb 16, 2016 Hälsa och skönhet
Är det möjligt att maten vi anser näringsrik och frisk är i själva verket full av cancerframkallande ingredienser? Med cancerhastigheter ständigt ökar och cirka 1,5 miljoner nya fall diagnostiseras med någon typ av cancer varje år, är det hög tid att vi omprövas vad vår kost består av. Dessa 10 livsmedel som är vanliga på våra matbord tros innehålla eventuella cancerframkallande ämnen.
kaj
mikrovågspopcorn
Bortsett från att vara ganska bekvämt att använda, mikrovågspopcorn har inga andra förmåner. För en sak, är konventionella mikrovågsugn popcorn påsar kantad med en kemikalie som heter perfluoroktansyra (PFOA), ett toxin som också finns i teflon och kopplade till infertilitet hos kvinnor enligt en ny studie vid University of California. Exponering för PFOA kan också avsevärt öka risken för njure, urinblåsa, lever, bukspottkörtel och testikelcancer.
När det gäller innehållet, de flesta tillverkare använder sojaolja (GMO produkt) tillsammans med andra konserveringsmedel, såsom propylgallat, en kemikalie som utlöser magproblem och hudutslag. Sist men inte minst, är majs används också en fråga för diskussion. Även om tillverkarna inte faktiskt säga säden är GMO, eftersom det inte finns någon lag som tvingar dem till, de med största sannolikhet inte använder organisk majs.
Läsk
Enligt en studie publicerad i American Journal of Nutrition, människor som konsumeras mer än en läsk per dag var på en högre risk att drabbas av en stroke jämfört med dem som inte drack läsk. För en sak, läsk finns rikligt i socker som inte bara leder till viktökning, men också står för den landsomfattande epidemi av övervikt. Intag av stora mängder av detta lätt absorberas socker orsakar blodsocker att spika, vilket i sin tur utlöser både inflammation och insulinresistens. Soda konsumtion är också en riskfaktor för ett antal gastrointestinala störningar, inklusive sura uppstötningar och magsår. Dessutom läsk innehåller konstgjorda färgämnen och livsmedels kemikalier såsom derivat 4-metylimidazol (4-MI), som är potentiella cancerframkallande.
konserverade tomater
När det gäller konserver, det verkliga problemet ligger i vad burken är fodrad med som foder i nästan alla konserver görs med en kemikalie som heter bisfenol-A, eller BPA. Enligt en studie som publicerades i maj 2013 av förfarandet av National Academy of Sciences, BPA kan i själva verket påverka hur gener fungerar i hjärnan hos råttor. FDA bekräftar också att BPA är ett problem och bör antingen bytas ut eller åtminstone minimeras i konserver.
På grund av deras höga surhetsgrad som orsakar BPA att läcka från slemhinnan i burken i tomaterna själva, konserverade tomater är särskilt farliga. Eftersom FDA inte anta några lagar för märkning BPA kan dess nivåer i burkfoder vara farligt hög. Skydda dig själv och din familj genom kokning färska tomater eller köpa glasflaskor.
charkuteriprodukter
Charkuteriprodukter innefattar, men är inte begränsade till korv, varm korv, bacon, de flesta lunchkött som bologna eller kryddpeppar limpa. Enligt en artikel som publicerades i Journal of BMC Medicine, alltför salt och kemikalier som används vid tillverkning av charkuteriprodukter utgör ett allvarligt hot mot hälsan. För en sak, charkuteriprodukter innehåller höga halter av kemikalier och konserveringsmedel, inklusive chilesalpeter, som förbättrar deras smak, men är väl kända cancerframkallande ämnen. Rökt kött är särskilt ohälsosamma som köttet absorberar tjära under rökningsprocessen.
odlad lax
Fisk kan främjas som en av de mest hälsosamma livsmedel som finns, men det omfattar inte odlad lax. Farm uppfödda fisk matas på en diet rikligt med kemikalier, antibiotika, bekämpningsmedel och andra kända cancerframkallande ämnen. I själva verket är det kemikalier som står för den rödaktiga rosa färg lax kött. Plus, dessa fiskar lever i helt onaturliga och trångt villkor som bidrar till det faktum att de har 30 gånger mer havslöss än vild lax. Dessutom, på grund av deras diet, har de mindre av de hälsosamma omega-3 fettsyror.
Och hälsoriskerna av odlad lax inte sluta här. Egentligen ett antal studier bekräftar att gården uppfödda lax har höga halter av PCB, kvicksilver och cancerframkallande dioxiner. Tyvärr, är över 60% av den lax som konsumeras i USA odlad.
En sak du kan göra för att skydda din hälsa är att undvika odlad lax. Se till att leta efter etiketter på förpackningen bekräftar att den fisk du köper är vild Sockeye lax. Konserverad lax är också ett alternativ om du inte kan få en ny.
Potatis chips
Dessa snabba krispiga snacks kan vara riktigt bekvämt och välsmakande, men de är också rik på skadliga effekter på hälsan. Först av allt, potatischips är höga i både fett och kalorier, som stimulerar viktökning. Enligt en studie publicerad i New England Journal of Medicine, äta bara en uns av chips per dag orsakar en genomsnittlig 2 pund viktökning under ett år. För det andra, de är riklig i transfetter som ökar kolesterolnivåer i de flesta människor, liksom natrium, vilket höjer blodtrycket nivåer. Därefter potatischips friteras i höga temperaturer för att göra dem krispiga men detta orsakar också dem att producera akrylamid, ett känt cancerframkallande som också finns i cigaretter.
Sist men inte minst, är chips packad med konstgjorda smakämnen, olika konserveringsmedel och färger, som alla har en negativ effekt på matsmältningen.
Bearbetade vitt Mjöl
Även om de flesta av er är förmodligen bekant att vitt mjöl är bäst att undvika, inte många vet vad det faktiskt gör att kroppen. När kornen genomgår processen för raffinering korn, är deras naturliga näringsämnen förstörs. Plus, kvarnar använda en kemikalie som heter klorgas att bleka mjöl med.
Enligt EPA är klorgas en farlig irriterande som är skadligt att andas och kan vara dödligt i stora mängder. Dessutom har vitt raffinerat mjöl ett mycket högt glykemiskt hastighet som spikar blodsocker- och insulinnivåer direkt, vilket sålunda leder till diabetes. Det är ännu tros mata cancerceller direkt, och därmed främja utvecklingen av cancer. Tyvärr har många förädlade livsmedel innehåller vitt mjöl.
GMO
Livsmedel som har modifierats genetiskt eller odlas med kemikalier definieras som GMO eller genetiskt modifierade organismer.
En studie utförd av Dr Pusztai på Rowett Institute i Skottland undersökte hälsoförändringar i labbråttor som utfodrats med GMO-livsmedel, framför allt potatis. Resultaten var häpnadsväckande eftersom alla råttorna visade skadade immunförsvar, pre-cancerceller utväxter, tillsammans med mindre hjärnor och levrar, i de allra första 10 dagarna av projektet. Som GMO-livsmedel har godkänts av FDA, de flesta amerikanska konsumenterna tror att de måste vara säkra för konsumtion.
Men inte många vet att FDA inte har några testförfaranden för GMO-livsmedel. Dessutom behöver GMO inte att listas på livsmedelsförpackningar. Som nästan alla kärnor, inklusive sojabönor, vete och majs, har odlats via GMO, se till att läsa noggrant och leta efter etiketter som anger maten är GMO-fritt.
raffinerat socker
Bearbetade socker inte bara stör dina insulinnivåer, men de äter också cancerceller direkt, och därmed främja utvecklingen av cancer.
Det är en lång känt faktum att socker är den grundläggande mat för cancer. Det var i 1931 att den tyska Nobelpristagaren i medicin, upptäckte Otto Warburg, först att tumörer och cancer frodas på socker. För att kunna växa och sprida sig, cancerceller är beroende av sötningsmedel med hög fruktos såsom hög majssirap (HFC) eftersom de lätt kan metabolisera det.
Och hög majssirap finns i överflöd i kakor, pajer, kakor, läsk, juice, såser, spannmål och många andra extremt populära produkter.
Konstgjorda sötningsmedel
Konstgjorda sötningsmedel används av många för att antingen gå ner i vikt eller för att de är diabetiker och måste undvika socker. Men det finns bevis för att regelbunden konsumtion av konstgjorda sötningsmedel, läsk eller kaffe sötningsmedel till exempel, kan leda till betydligt viktökning. Plus, diabetiker gynnas inte på något som helst sätt. Dessutom konstgjorda sötningsmedel även förvärra blodsockerkontroll inklusive diabetesrelaterad sjukdom som grå starr och gastro pares. Aspartam har även visat sig orsaka kramper, och en del människor förväxla detta med en insulinreaktion.
Dessutom konstgjorda sötningsmedel störa kroppens naturliga förmåga att styra sin dagliga kaloriintag och intensifiera sockersug ännu mer.
Sist men inte minst, det finns växande bevis för att de kemikalier som dessa sötningsmedel innehåller, bryts ner i kroppen till en dödlig toxin som kallas DKP. När denna kemikalie rötas i magen producerar cancerframkallande kemikalier, särskilt de som utlöser hjärntumörer....

Senaste kommentaren

18.11 | 13:13

Hej Gunnar! Ja så så länge sedan det var!
Hoppas allt är bra med dig.
Tack för du kollar och gillar min sida.
Sköt om dig! Kram /Eivor

28.10 | 19:00

Hej Eivor!
Länge sedan vi sågs.Sett din fina blogg o foton. Hälsningar

12.09 | 16:26

Hej. Kul att du skriver om vallonen. Håller helt med dig att det vore underbart om vallonen kunde få liv igen med danser till populära orkestrar.jag minns med glädje den tiden..var det 1800 nyårsafton

04.05 | 19:28

Såå roligt att få ett samtal från dej

Dela den här sidan