23. nov, 2012

Blogg-Fredagen den 23 november

....................................................................................

Namnsdag: Klemens

.....................................................................................

Solen skiner idag!

....................................................................................

Solen skiner idag och då blir man mycket gladare till sinnet.

Hoppas att den kommer att skina i helgen för nu ett tag har det varit så mulet och tråkigt så vi behöver få lite sol och lite D-vitamin.

Det är nog det vitaminet som är lågt hos oss i den mörka månaden november för det är en tid många blir deprimerade. Märker det ljust nu hos många som jag känner att man mår lite sämre och jag kommer heller inte undan. Tycker det är jobbigt om då någon tar till alkoholen för att dränka sina sorger för det blir ju inte bättre. Utan snarare sagt sämre!

Har suttit och sorterat och städat i datorn lite och skulle tömma papperskorgen i den och det var bara saker sedan igår som fanns i den papperskorgen och det var på 80,5 MB. Det tog en sekund så var allt borta där.

Då kom jag och tänka på min första dator som jag köpte i slutet av 1981 och det var en Mac. Jag köpte den begagnad av ett företag som hade haft den ett år och när de hade köpt den ny så kostade den 80 000 kr. Jag fick köpa den för 5 000 kr. Det var mycket pengar.

Hårddisken var på 40 MB. Så för att få plats med nya saker på hårddisken så fick man alltid radera lite för att få plats med det nya. Alltså det som jag raderade från min papperskorg var samma sak som två Mac hårddiskar på den tiden.

Vad det har hänt mycket på 20 år i datans värld och teknikens värld för den delen också.

Om tittar tillbaka så är ju inte 20 år så lång tid men idag så läggs det upp mycket nostalgibilder på Facebook på saker från den tiden och man tänker tillbaka.

Bland annat så såg jag den första mobiltelefonen 1990 som en kompis köpte i sitt företag och den var stor med en vanlig telefonlur och var svår att ta med sig men kunde ändå ha den i bilen och jag kan tänka mig att det var lite si och så med täckningen eftersom det var så nytt och den kostade 15 000 kr. Så priset var nog också en hållhake för många.

.....................................................................................

Senaste kommentaren

18.11 | 13:13

Hej Gunnar! Ja så så länge sedan det var!
Hoppas allt är bra med dig.
Tack för du kollar och gillar min sida.
Sköt om dig! Kram /Eivor

28.10 | 19:00

Hej Eivor!
Länge sedan vi sågs.Sett din fina blogg o foton. Hälsningar

12.09 | 16:26

Hej. Kul att du skriver om vallonen. Håller helt med dig att det vore underbart om vallonen kunde få liv igen med danser till populära orkestrar.jag minns med glädje den tiden..var det 1800 nyårsafton

04.05 | 19:28

Såå roligt att få ett samtal från dej

Dela den här sidan