13. nov, 2012

Blogg-Tisdagen den 13 november

....................................................................................

Namnsdag: Krister, Kristian

...................................................................................

En solig dag.

..................................................................................

Det finns en sida på internet som heter www.stayfriends.se där jag har varit med några år och där man kan hitta klasskamrater eller andra bekanta som man kanske har tappat kontakten med under årens lopp.

Igår såg jag att en person hade varit inne och tittat på min sida och jag var tvungen att skriva och fråga om det var den som jag trodde det var och idag fick jag svar och det var den personen.

Det var en kille som var med i kompisgänget på 1970-talet då jag bodde i Skäggetorp i Linköping och jag har funderat en del runt han som jag också gjort med kompisar som man hade på 70-talet som man sen inte haft någon kontakt med.

Ibland får man veta igenom andra vart kompisar har flyttat och vad de gör men inte denna personen och det var kul att höra ifrån han.

Han skrev att han hade fastnat i Stockholm sedan dess och Stockholm är ju stort och anonymt så det är nog därför jag inte hört något om han tidigare.

Vilka möjligheter man har nu för tiden genom den nya teknologin som tex internet att hitta bekanta sen förr.

Men man ska också vara införstådd med att alla inte blir glada av hitta varann på nytt det som jag har fått upplevt.

En av mina bästa kompisar sedan skoltiden är av den sorten. Tråkigt tycker jag men jag tror att det är någon annan bakomliggande orsak som är problemet.

....................................................................................

Idag pratade man om på nyheterna att sjukskrivningarna har ökat och då den stora gruppen av sjukskrivna var av psykisk ohälsa och socialministern sa att han var oroad.

Jag för min del tycker nog att denna regeringen är delaktig att det har blivit så för all denna oro som alla kan känna av vid alla dessa avregleringar och utförsäljningar av apotek, sjukvård, bilprovning, el, tele ja det finns hur mycket som helst som inte alls sig är likt längre.

Allt går i raketfart och det är svårt att hänga med i allt och man blir frusterad när inte tiden räcker till och jag tror många inte känner sig som de inte räcker till för allt och det finns inte tid att stilla ned sig. Allt skyddsnät som fanns förr är nedplockat tex som psykiatrivården där man nu gjort så att alla svårt psykiskt sjuka ska bo ute i samhället ja det hör man och har sett resultaten på hur det blev i verkligheten.

Har bott granne med en psykiskt sjuk man där han ibland gick lös med hammaren på ytterdörrarna hos grannarna och han frös så mycket så han hade alltid ugnen och plattorna på för fullt för att värma sig. Av värmen smällte fläkten och plasten rann nedåt på plattorna och det blev ingen bra lukt och sen kedjerökte han så det var en illaluktande lukt i trappuppgången jämt. Alla var rädda för att det skulle börja brinna när som helst. Hemtjänsten fick bara gå in två och två för ingen visste vad som skulle hända.

Jag tycker ju inte att det är livskvalite för denna man att alltid sitta ensam där i lägenheten och vänta på hemtjänsten så som många åldringar får göra i sina hem också nu när nästan alla ålderdomshem är nedlagda och hemtjänsten ska då i stället åka hem de gamla och hemtjänsten ägnar mer tid i bilen än åt vården av de gamla.

Alla jobb som försvinner där alla stora företag flyttar utomlands eller läggs ned och där regeringen inte kan se till att vi får ett bra småföretarklimat i Sverige utan vill bara ha in alla arbetslösa i Fas 3 där de försvinner som arbetslösa i statistiken och blir sådana som fått jobb och regeringen slår sig för bröstet och talar om att vi har skapat nya jobb.

Men det är ju staten som står för betalningen men den är så låg så det inte går att leva på.

Människor känner en oro för att inte klara sig på sin lön. Som i sin tur försämrar konsumtion.

Ungdomar får inga arbeten och får ingen ersättning utan måste bo hemma hos sina föräldrar och hämmar deras utveckling till att bygga sig sin egen framtid med familj.

De rikare blir rikare och fattigare blir fattigare.

Inom kommunerna ska det sparas så det slut inte finns något kvar.

Skolor ska läggas ned finns det med i förslagen i bland annat Överum och Ukna.

För min del så kan jag inte förstå att man kan spara in något på att tex lägga ned skolan i Överum och köra alla elever till Gamleby. Men först måste man bygga en ny skola i Gamleby och vad kostar inte den.

Sedan alla resor som kostar pengar och sedan alla utsläpp från resorna som inte skonar miljön utan istället skadar.

Är det kanske lärarna man ska spara på så det ska bli grupper på 40-50 elever så man inte behöver några flera än de som finns i Gamleby.

Behåll skolorna på landsbygden och låt den leva och låt barnen få känna att de får en bra och trygg skolgång.

Senaste kommentaren

18.11 | 13:13

Hej Gunnar! Ja så så länge sedan det var!
Hoppas allt är bra med dig.
Tack för du kollar och gillar min sida.
Sköt om dig! Kram /Eivor

28.10 | 19:00

Hej Eivor!
Länge sedan vi sågs.Sett din fina blogg o foton. Hälsningar

12.09 | 16:26

Hej. Kul att du skriver om vallonen. Håller helt med dig att det vore underbart om vallonen kunde få liv igen med danser till populära orkestrar.jag minns med glädje den tiden..var det 1800 nyårsafton

04.05 | 19:28

Såå roligt att få ett samtal från dej

Dela den här sidan