13. okt, 2012

Blogg-Lördagen den 13 oktober

................................................................................................

Namnsdag: Berit, Birgit

...............................................................................................

Regn och regn och regn. Naturen behöver tydligen ännu mer vatten.

................................................................................................

Jag reflekterar idag över att biltrafiken minskar på landsbygden iallafall i trakterna där jag bor och det är både på gott och ont. Vad det kan bero på det kan nog diskuteras. Är det så att man tycker att det är för dyrt med bensin och bilens omkostnader så man tänker efter en extra gång om man behöver åka någonstans eller inte?

Tror nog själv att det kan vara så och fler och fler är ju arbetslösa eller sjukskrivna och ekonomin drabbas då. Men det som jag blir lite fundersam över det är att det inte syns några ute och promenerar längre som det var förut för det är ju fortfarande gratis.

Kan nog förstå att man kanske inte väljer vägen från Åtvidaberg till Edsbruk om man nu bara ska ha det som farväg och det ska gå fort för då väljer man nog vägen Linköping-Gamleby via överum. Sträckan Åtvidaberg -Edsbruk är dålig vägmässigt då vägen är smal och guppig och ojämn och det är tråkigt eftersom denna vägsträcka är så otroligt vacker med berg och dalar. Vackra Uknadalen.

Låt landsbygden leva kvar och det skulle bli ett lyft om man rustade upp vägen på den här sträckan och också sätta in buss på sträckan så man skulle kunna åka från Edsbruk direkt till Linköping utan att behöva åka till Gamleby först.

.............................................................................................

Senaste kommentaren

18.11 | 13:13

Hej Gunnar! Ja så så länge sedan det var!
Hoppas allt är bra med dig.
Tack för du kollar och gillar min sida.
Sköt om dig! Kram /Eivor

28.10 | 19:00

Hej Eivor!
Länge sedan vi sågs.Sett din fina blogg o foton. Hälsningar

12.09 | 16:26

Hej. Kul att du skriver om vallonen. Håller helt med dig att det vore underbart om vallonen kunde få liv igen med danser till populära orkestrar.jag minns med glädje den tiden..var det 1800 nyårsafton

04.05 | 19:28

Såå roligt att få ett samtal från dej

Dela den här sidan