13. aug, 2012

Länk-Frizoner är en dålig idé

Ytterligare en dålig idé för att skapa flera jobb. Kostar bara en massa pengar men skapar inga trovärdiga jobb..
som där man snabbutbildade busschaufförer med en enklare variant av den riktiga busschaufförsutbildningen...för att skapa jobb till invandrare som har svårt att få jobb på den öppna marknaden...de har inte fått lära sig backa i utbildningen och får i och med det inte backa ute på vägen om det skulle behövas utan måste då ringa till speciella personer som kommer och tar över bussen för att backa och samma då de kommer till bussgaraget så får de inte backa utan personer kommer för att parkera bussen på rätt plats.
Är det rätt att göra så?
Skulle jag själv vilja bli busschaufför så skulle jag inte vilja ha denna utbildning utan vilja kunna allt som har med detta yrke att göra.
För min del så tror jag inte på detta utan tycker att alla som ska vara busschaufförer ska ha samma utbildning och krav på sig.
Om jag vill åka buss så ska jag kunna känna mig trygg i att busschauffören kan sitt jobb och så är det inte idag på alla platser. Samma sak ser man också inom taxirörelsen idag på många platser där djungelns lag gäller.
När vi kommer till körkortsfrågan gäller samma sak..
Varför tillåter man människor köra ute på vägarna utan test?
När man kommer till Sverige får man köra på sitt körkort från hemlandet i två år.
Hur kan man tillåta detta?
Varför får man inte genomgå någon test som kan avgöra köregenskaper gentemot våra krav här och få en grundutbildning efter våra mått innan de får körtillstånd?
För i många länder har man ju knappt farbara vägar eller några regler och skyltar men ändå har körkort för man har kört bil sedan man var 7-8 år.
Har fått många berättelser från personer från andra länder hur de gör där och det är därför många när de kommer hit kör väldigt sakta för de tror att de klarar sig bättre då men kan säkert orsaka en del saker då det blir köer eller liknande.
Varför införs inte krav på obligatorisk körskola för att ta körkort?
Idag får man automatiskt ett svenskt körkort efter de två åren om man kommer från EU och man får köra upp om man kommer från något land utanför EU. Men man kör oftast upp utan någon utbildning på körskola men förr hörde man ibland om någon som hade blivit kuggad men det gick oftast bra när man sen körde upp en andra gång men utan idag hör man att man blivit kuggad 14-15 gånger och man håller på så tills man klarar sig men man har ju egentligen inte lärt sig något mer utan det kan till och med vara så att uppkörningsledaren ger upp och godkänner kortet och tänker att de får träna sig till kortet.

Jag läste också att de har lagt ett förslag att det ska bli förbjudet att plocka ner en bil i smådelar och att det är bara auktoriserade bilskrotar som ska få det. Det är ju redan idag många som arbetar där som kommer från andra länder.
Att göra ett sådant förbud sparar miljön är bara bullshit.
De som plockar ner bilar i smådelar är entusiaster som gör iordning gamla veteranbilar och liknande. De har bilar som hobby och gör detta renoveringsarbete med hjärta och själ och tar varsamt hand om allt som har med bilen att göra.
De åker sedan på bilträffar och visar upp sitt alster och är stolta över det fina som finns och de kanske ett hundra mil som körs med dessa bilar varje år innan de ställs in för vinterförvaring skapar inga miljöproblem varken för utsläpp eller något annat. För isåfall finns det så mycket annat som skulle kunna förbjudas långt tidigare som skapar miljöproblem.
Tex att många skickar uttjänta maskiner och saker med miljögifter till Afrika för att dumpas där och att människor där inte kan ta hand om allt detta på ett bra sätt för miljön.
Vi skulle väl börja att återvinna och ta vara på det vi har och inte producera nytt eller har jag missförstått?
Ska vi inte då vårda och ta hand om de fina 1950-1970 tals bilar som finns kvar både för nostalgin och hobbyn skull?
Vad har ni nu tänkt att ge dessa hobbyarbetande med gamla bilar för hobby efter detta förslag om det går igenom?


Jag vill ha mångfald på alla områden och i alla yrken men med alla dessa konstgjorda andningar som moderaterna åstadkommer blir bara katastrofala för landet.
Hörde också att de ville införa rut-avdrag för bla. skomakare. Det blev ett stort frågetecken? Sen kom jag ju på att man vill snabbplacera personer i jobb som har svårt på öppna marknaden men varför just skomakare?
Behöver vi så många skomakare?
Det är ok på det sättet att vi kan börja bruka skorna längre för miljöns skull men vad skulle hända om man tar ett sådant företag och lägger det i en sådan här frizon som de vill?
Jo att kanske de som bor i den här frizonen använder sig av företaget men de som bor i den här zonen har ju inte så mycket att leva på och då tror jag inte att de går till skomakaren och reparerar sina skor som kommer att kosta mer än att köpa nya på rea eller ett par i secondhandbutiken för en femtiolapp.
Inte heller tror jag att mer välbärgade personer åker till dessa områden för att laga sina skor där man varje dag rapporterar om rån, misshandel och andra brott. Det är på dessa sätt som det blir segration i samhället.
Tycker att man mer ska titta tillbaka på tiden som var tex. på 1950- 60- 70 talet då det kom många invandrare till Sverige på grund av att vi behövde arbetskraft.
De integrerades i samhället genom att man blandades med befolkningen i orten där de skulle bo. Vi hade många familjer i de hyreshusen i Överum där jag bodde på 1960- och 70 talet och där blev det vikänsla och inte vi och dom som blir nu där invandrarna bor i stora områden.
Kommer ihåg känslan och skräcken som infann sig i samhället då två husen på Strömserumsvägen blev flyktingförläggning på 1980-talet. Där kom asylsökande i busslaster till förläggningen och vi- och dom känslan kom direkt och många historier och skrönor kom och gick och det var inte många av oss som bodde i samhället innan som gick igenom området där flyktingförläggningen låg för man visste aldrig vad som skulle kunna hända....

Senaste kommentaren

18.11 | 13:13

Hej Gunnar! Ja så så länge sedan det var!
Hoppas allt är bra med dig.
Tack för du kollar och gillar min sida.
Sköt om dig! Kram /Eivor

28.10 | 19:00

Hej Eivor!
Länge sedan vi sågs.Sett din fina blogg o foton. Hälsningar

12.09 | 16:26

Hej. Kul att du skriver om vallonen. Håller helt med dig att det vore underbart om vallonen kunde få liv igen med danser till populära orkestrar.jag minns med glädje den tiden..var det 1800 nyårsafton

04.05 | 19:28

Såå roligt att få ett samtal från dej

Dela den här sidan