12. aug, 2012

Blogg Söndagen den 12 augusti

...................................................................................

Namnsdag: Klara

...................................................................................

Regnskurar i rikliga mängder på eftermiddagen annars grått men iallafall 20 grader på kvällen och det var riktigt skönt i detta vindstilla väder.

...................................................................................

Mycket att göra som vanligt och mat intogs i Söderköping utmed E 22 på grillen på höger sida norrut.De har en kycklingfilé som är god eftersom den är tunnare än normalt. Den är utbankad och blir mörare och godare tycker jag och till det serverades currysås och pommes. Gott!

Det var jättemycket trafik ute på vägarna. Jag funderar lite...måste säga att det är underligt att det inte händer mer olyckor än vad det gör men det är nog bara tur för skicklighet är det inte...många kör som biltjuvar och besserwissrar....och sen alla dessa mobiltelefoner som det ska pratas och smsas i och som gör att många tappar fokus från vägen och trafiken...

Kan inte förstå att de inte förbjöd prat och sms i mobiltelefonerna i bilen utan hörlurar för jag tror absolut att det orsakar jättemånga trafik- och dödsolyckor i trafiken då man kommer över på fel sida av vägen då man tittar på telefonen istället för vägen.

Förbud mot mobil i bil utan lurar och alkolås i alla fordon och då skulle vi kunna minska olyckorna drastiskt.

....................................................................................

Jaha då ska man övergå till mer normala rutiner i morgon efter det att gubben börjar jobba igen efter fyra veckors semester.

Lite reflektioner över sommaren kommer här.

Sommarens höjdarmat är Hjortenbadens rödspätta med remouladsås. Super super supergott! Jag rekommenderar detta.

Hjortenbadens restaurang ligger utmed E22 norrut från Västervik.

Bästa evenemanget är Thorleifs i Slottsruinen i Västervik 18 juli.

Regnet hade stått som spö i backen hela dagen men när vi kom till Slottsuinen så blev det klarblå himmel och sol och det var bara i stort sett över Slottsruinen och Västervik och det blev kanonväder hela kvällen även om det var lite kyligt och jag kan tänka mig vad som fanns i allas väskor denna kväll: regnkläder!

En toppenkväll med Thorleifs och Towe och Charlotta Widerberg och Centrix från Hultsfred.

Thorleifs känner väl alla till och som har gett oss så mycket glädje med all sin musik under de 50 år de har hållit på. Kommer att sakna er så mycket och det jag har kvar är alla skivor ni gett ut, alla program som ni har varit med på i Tv och radio, urklipp, alla egna anteckningar om er i alla mina dagböcker då jag har varit ute och dansat till er sedan 1972 men började lyssna till er betydligt tidigare.

Tack för alla minnen ni har gett mig i alla år! Ta väl hand om er! Jag tror nog att vi kommer att återse er alla på något sätt kanske i andra konstellationer eller i något evenemang där ni får vara med eller kanske någon nostalgikväll med Thorleifs med jämna mellanrum.

Skulle så gärna viljö höra Hasses fru Lisa sjunga igen, gillade henne i Leif Bloms och hon gav mig också många minnen. Ett stort minne är då jag var tillsammans med en kille 1975-1976 och vi var alltid och dansade till Leif Bloms och det var då Lisa var sångerska i bandet och dagarna innan han förolyckades i en bilolycka så sjöng Lisa "Här igen" för oss som var favoritlåten för oss just då.

Kanske tar Hasse med sin Lisa ut på vägarna för att förgylla musiksverige lite.

Tolle kommer nog glädja många i Kronobergs län i trakterna av Norrhult, Lenhovda, Åseda och kanske Alstermo som var min boplats under fyra år, en mycket vacker plats. Han är en eldsjäl i de här trakterna då han ordnar olika evenemang för att få ett rikare aktivitetsliv med musik, sång, dans och lek.

Kim kanske gör en del jobb ihop med sin son Jakob som spelar i Coverbandet PÅG. Kanske ett nybildat tvåmannaband.

Magnus kommer säkert fortsätta spela keyboard i någon annan grupp eftersom han är yngst av "gubbarna" och har förmodligen mest av energin kvar till att fara runt på vägarna.

Jörgen om inte han väljer soffan så har han säkert framgång i något lite rockigare band för hans mysiga rockröst går inte av för hackor!

Sist men inte minst har vi Bosse Thyrén från Mörlunda. Färskingen tillsammans med Magnus som började för nästan 1 1/2 år sedan i Thorleifs. Inget ont om Bisse eller någon av keyboardisterna som tidigare var med i Thorleifs men jag tycker att Thorleifs fick ett himla lyft sedan gossarna Bosse och Magnus började i Thorleifs. Vilken otrolig spelglädje som har infunnits sig i gruppen och säger någon att det är för de kör sin avskedsturné och att de är glada för de ska sluta så säger jag bara....BULLSHIT! För det är inte sant!

Sant är att dessa killar Tolle, Jörgen, Hasse, Kim Magnus och Bosse i Thorleifs har kul tillsammans!

Resan med Thorleifs på Cinderella 30 maj var helt enorm. Vilket tryck, vilken spelglädje och till och med så att jag stod framför scenen och sjöng med för det gjorde också alla andra.

JAG SKULLE VILJA HÖRA SÅ MYCKET MERA FRÅN DENNA KONSTELLATION!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bosse kommer nog att tillbringa mycket tid i skog och mark och njuta av naturen en stor del av sin tid och ta med sin fru Elisabeth för att inventera rådjur- och älgstammen. Men musiken kommer nog att alltid finnas kvar i någon form som det alltid har gjort i hans familj där pappa Elis var musiker ända upp i en ålder av 93 år. Där också pappa Elis var inspirationskällan som gjorde att hans söner Bosse och Göran alltid hållit på med musik där det en gång i tiden startade i källaren hemma på Bergaliden i Mörlunda med Emåns Näckar och sedan Bendix. Både pappa Elis och mamma Vega var stora supporters då sönerna spelade.

Efter Bendix spelade bröderna i olika band och för Bosse blev det Franzéns, Jigs och Tonix och nu Thorleifs och cirkeln blev stulen eftersom Thorleifs var det absoluta favoritbandet under alla år.

Vet att med den ljuvliga sångrösten som Bosse har så får han många förfrågningar från band som sångare men med barnbarn och jakt som intresse så kanske inte tiden räcker till men den som lever får se för han kanske överraskar oss. Kanske det är dags att göra en återförening musikaliskt mellan bröderna och kanske någon mer ex. Ronny Persson som han spelade tillsammans med i Franzéns som jag också vet att han är pigg på något sådant.

Skulle blli en kanonbra trio.

En musikalisk drömresa med musiker från Thorleifs.

Det allra bästa vore om ni fortsatte att spela tillsammans i Thorleifs många år till!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

.....................

Kommentarer

17.08.2014 18:19

göran

mitt musikliv då?

Senaste kommentaren

18.11 | 13:13

Hej Gunnar! Ja så så länge sedan det var!
Hoppas allt är bra med dig.
Tack för du kollar och gillar min sida.
Sköt om dig! Kram /Eivor

28.10 | 19:00

Hej Eivor!
Länge sedan vi sågs.Sett din fina blogg o foton. Hälsningar

12.09 | 16:26

Hej. Kul att du skriver om vallonen. Håller helt med dig att det vore underbart om vallonen kunde få liv igen med danser till populära orkestrar.jag minns med glädje den tiden..var det 1800 nyårsafton

04.05 | 19:28

Såå roligt att få ett samtal från dej

Dela den här sidan