2. jul, 2012

Bild-Grillad lax med romsås

Grillad lax. Till 1 kg lax gör man en marinad bestående av 1 dl olivolja, 1 pressad lime, 1 pressad citron, 2 msk krossad rosépeppar, lite mald vitpeppar och lite mald svartpeppar.
Laxen marineras i två timmar. 
Kall romsås och den består av 5 dl lätt creme fraiche, fryst dill, 1 liten finhackad rödlök, 1 litet finhackat äpple, 1 ½ msk majonäs, lite pressad citron, lite mald svartpeppar, lite mald vitpeppar, lite chilipeppar och 1 burk á 80 g stenbitsrom som röres i sist av alla ingredienser.
Till det serveras färskpotatis och sallad.

Mycket Gott!

Grillad lax. Till 1 kg lax gör man en marinad bestående av 1 dl olivolja, 1 pressad lime, 1 pressad citron, 2 msk krossad rosépeppar, lite mald vitpeppar och lite mald svartpeppar.
Laxen marineras i två timmar.
Kall romsås och den består av 5 dl lätt creme fraiche, fryst dill, 1 liten finhackad rödlök, 1 litet finhackat äpple, 1 ½ msk majonäs, lite pressad citron, lite mald svartpeppar, lite mald vitpeppar, lite chilipeppar och 1 burk á 80 g stenbitsrom som röres i sist av alla ingredienser.
Till det serveras färskpotatis och sallad.

Mycket Gott!

Senaste kommentaren

18.11 | 13:13

Hej Gunnar! Ja så så länge sedan det var!
Hoppas allt är bra med dig.
Tack för du kollar och gillar min sida.
Sköt om dig! Kram /Eivor

28.10 | 19:00

Hej Eivor!
Länge sedan vi sågs.Sett din fina blogg o foton. Hälsningar

12.09 | 16:26

Hej. Kul att du skriver om vallonen. Håller helt med dig att det vore underbart om vallonen kunde få liv igen med danser till populära orkestrar.jag minns med glädje den tiden..var det 1800 nyårsafton

04.05 | 19:28

Såå roligt att få ett samtal från dej

Dela den här sidan