18. feb, 2012

Blogg-Lördagen den 18 februari

............................................................

Namnsdag: Frida, Fritiof

............................................................

Idag åkte vi till Antikmässan i Älvsjö.

Där var det många utställare och mycket saker.

Mycket man kände igen från förr och av det man har.

Såg alla de som är med i Antikrundan Knut Knutsson, Jan Ribbhagen och de andra. Såg även Carl Jan Granqvist. Alltså många kändisar där.

Var och lyssnade på Magdalena Ribbing då hon pratade om Etikett på jobbet. Intressant.

Drar mig till minnes när jag började jobba på ett ställe i Linköping i början på 80-talet där det pratades mycket om etikett på jobbet och hur viktigt det var.

Vet när någon inte kom i passande kläder så blev det lite diskussioner. Bland annat kommer jag ihåg när någon kom i shorts så blev det påtalat om att det inte var lämpligt.

Magdalena pratade också om mobbing och mobbande chefer och jag drar mig till minnes en av mig mina chefer där hon helt plötsligt började mobba mig efter flera års lite överdrivet fjäskande från hennes sida....hon ringde hem på kvällar och helger till mig och pratade länge och väl om allt och om mina jobbarkompisar och så mycket skit om alla som hon sa det är svårt att föreställa sig men till slut förstod jag att nog vinflaskan var det egentliga problemet till allt.

Men en dag förändrades allt till det motsatta där jag blev det mobbande offret istället för den som var det tidigare för henne och det blev så att hon undanhöll information för mig och kom inte med material och stod och hånskrattade till mig när vi träffades och skulle inte få lön för det jag hade jobbat men jag bara nonchalerade allt för jag visste att jag själv inte hade gjort henne något.

Tänkte också att tids nog får hon sitt straff och hon fick det.

Företaget pratade med mig flera gånger och sa till mig att försöka glömma allt som hon hade gjort emot mig när de ville att jag skulle fortsätta jobba för dem när hon var tvungen att sluta.

Fy för sådana chefer!

Jag hoppas också att jag kommer att träffa henne igen så jag kan få säga några väl valda ord till henne.

Träffade Gun-Britt en gammal jobbarkompis från Västervik där och en bekant från Ukna ibland så mycket folk för trångt var det.

I en monter stod en nunna som alla trodde var en äkta nunna men vi stod länge och väl och ingen blinkning eller rörelse kom från henne så till slut var vi tvungna att vidröra henne och då var hon gjord av latex.

Oh så kusligt likt en riktig människa. Tittade riktigt nära på ögon, ögonbryn och rynkor och det var så äkta så äkta.

Den var riktigt bra gjord.

Allt vi handlade var några bra retrotidningar och 6 timmars gående var över efter en intressant mässa.

...........................................................

Senaste kommentaren

18.11 | 13:13

Hej Gunnar! Ja så så länge sedan det var!
Hoppas allt är bra med dig.
Tack för du kollar och gillar min sida.
Sköt om dig! Kram /Eivor

28.10 | 19:00

Hej Eivor!
Länge sedan vi sågs.Sett din fina blogg o foton. Hälsningar

12.09 | 16:26

Hej. Kul att du skriver om vallonen. Håller helt med dig att det vore underbart om vallonen kunde få liv igen med danser till populära orkestrar.jag minns med glädje den tiden..var det 1800 nyårsafton

04.05 | 19:28

Såå roligt att få ett samtal från dej

Dela den här sidan