Tisdagen den 4 maj

Monika, Mona


Halv tio ringde min bror och sa att min pappa blivit sämre och att vi skulle åka till sjukhuset i Norrköping. På vägen dit så ringde jag min syster som redan var där och hon sa då att det var slut med pappa exakt då och han somnade in lugnt och stilla och vi där sedan och tog farväl av han.
Skönt att du slipper lida mer. Sov gott pappa.

Måndagen den 3 maj

John, Jane


Sitter här med en dundrande huvudvärk och det är vackert väder ute. I min själ är det grått för mina tankar går till pappa.
Har ännu inte hört något från min syster då sjukhuset skulle ringa henne på förmiddagen.

Du pappa du har varit
mitt stora stöd genom åren
som jag är så tacksam över
du har inte vikit undan
vad som än har hänt mig
utan alltid stått bredvid

Du är och har varit för oss
en snäll pappa som har fått
oss känna oss betydelsefulla
Du har varit oss till hjälp
och alltid tänkt på oss
Du har varit vårt hjärta

Nu du kämpar för ditt liv
och du har kommit till åren
och de sista åren har det
varit kantat av sjukdomar
pratade med dig i fredags
lite medtagen men vid mod

Över helgen blev du sämre
idag är ditt liv i våra händer
ett mycket svårt beslut
ska du behöva lida eller
vill vi att du ska få ro
Jag vill behålla dig för evigt

Jag älskar dig pappa

Söndagen 2 maj

Filip, Filippa

Strålande solsken bjuder denna dag på. Ljuvligt.
Ska snart till loppisen.
Ska se om det är lite folk som åker förbi här idag.
Välkommen du också om du har vägarna förbi Edsbruk.
Där finns allsköns blandning från stort till smått.
Porslin, möbler, husgeråd, kläder m.m
Ja, allt mellan himmel och jord.

Ja, då sitter jag här i någon slags tomhet efter att min bror ringde och sa att pappa har försämrats och de kan inte genomföra någon dialys på han. Imorgon bitti vid ronden ska beslut tas om vi ska träffa doktorn imorgon i samtal om att man ska avsluta alla livsuppehållande åtgärder.

Lördagen den 1 maj

Valborg

Ja, ser man på och vad ska man nu skriva om idag? Det visste hon inte.
Lite negativ energi igår kväll gjorde mig fullständigt rasande och bad en att flyga och fara och det har gjort mig lite låg och trött idag.
Att bo i ett litet samhälle kan vara svårt ibland där alla känner alla och ibland har de lite väl mycket bekymmer om andra. De har nog inte så mycket annat att göra än att hålla ordning på alla andra. Där också finns en affär som är den stora samlingsplatsen i samhället där de flesta skvallren avnjuts.
Vi utbölingar ses heller inte med blida ögon när man flyttar in för vi inkräktar ju på reviret och de som har levt här i hela sitt liv.
Brukar säga att när folk pratar om en så måste man ju vara en intressant person annars skulle de inte lägga ned någon energi på det.
Tydligen var jag ett hett samtalsämne på majbrasan och det är ju bra för det är gratisreklam i högsta grad men det tänker de inte på.
Vet att när jag flyttade hemifrån Överum 1976 till Linköping så sa jag till mig själv att försöka undvika småsamhällen då den här effekten blir sådan. Jag trivdes jättebra i Linköping men där kan man ibland känna motsatt effekt att man kan känna sig ensam istället.

Fredagen den 30 april

Mariana
Valborgsmässoafton
Konungens Födelsedag


En grå och trist morgon utanför mitt fönster när jag sitter i den tidiga morgonen och avnjuter min frukost i min ensamhet med bara min dator som sällskap. Städade ibland mailen och det var många som jag lagt åt sidan för att läsa vid tillfälle.
I dag är det Valborgsmässoafton och sista dagen i april och månaderna går fort och snart har den här våren sprungit ifrån mig och vad har jag gjort för att njuta av den?
Som vanligt har jag inte haft tid att njuta av den för jag har arrangerat mig i så många saker så jag har knappt hunnit med att sova.
Det har varit sådant som har gett mig både negativ och positiv energi och aldrig tidigare i mitt liv har jag fått uppleva en sådan kontrast mellan de olika polerna.
Den saken som medförde negativ energi tog det mig tre dagar att bli mig själv igen efter ha utsatt mig för det och den saken som gav mig positiv energi så var det helt raka motsatsen mot det tidigare och den saken kommer jag att leva på i hela mitt resterande liv. Båda sakerna försvann ur min åsyn efter en jättekort tid och föll som en stjärna och försvann som en avlöning. Den negativa saken saknar jag inte utan tyckte det var bra det som hände. Men den positiva saken är en stor sorg att den försvann och den hade så mycket gott med sig att mitt liv kunde ha blivit guld värt med små medel.

För att klara av sådana kontraster och andra svårigheter i livet så behöver man prata och då har man människor runt om kring sig som får olika positioner och någon eller några blir då bollplank beroende på vilka personligheter de är.
Det är viktigt att den personen kan lyssna, stötta och bara finnas där.
Men också vinkla in andra aspekter så man kan kanske se vidsyntare på saker och ting än innan och ibland också att rannsaka sig själv.
Jag har alltid funnits för andra såsom jag beskrivit här alltså har lyssnat, stöttat och funnits där när de har behövt mig.
När jag själv behövt lite hjälp eller för att fylla på mer positiv energi så har andra funnits för mig.
Sedan försöker jag också föra en dialog med mig själv hela tiden men den kan ju bli ganska ensidig ibland då man själv kan välja bort de svåraste frågorna.
Men i år fick jag mig själv en riktig genomkörning då jag fick träffa på den bästa av alla bollplanker som man kan tänka sig och som jag någonsin träffat på och trodde inte existerade och han tog sig även an mina allra svåraste frågor som jag tampats med i alla tider.
Jag tänker nu inte att avslöja alla mina brister och fel eller vilka svårigheter jag har tampats med utan bara beskriva tillvägagångsättet och effekten av det.
Jag vill bara också säga innan jag fortsätter att det finns ett flertal som betyder väldigt mycket i mitt liv och som finns som bollplanker och har så gjort både i 10-20-30 år och ni kommer även att i fortsättningen betyda lika mycket för mig även att det jag fick uppleva nu under våren var lite av outstanding och händer bara en gång i livet. Kommer att kalla den bollplank++ här nu.
Han ruskade om mitt liv såsom ingen annan har gjort tidigare.
Han ifrågasatte allt jag sagt och vad jag har gjort men bara för att fråga varför jag gjorde så och tänkte så alltså inte för att ge mig bannor. Det visade sig att jag stakat ut mitt liv och följde det till punkt och pricka och kanske ibland att jag glömde bort att leva där på vägen där jag gick.
Människor har ju också förmågan att göra likadant varje gång när man ska göra en sak för att det känns tryggast om det har fungerat första gången och man ingår ett mönster som många utanför ser men inte den som gör det. Då gäller det att kunna bryta ett sådant mönster.
Han fick mig att förlåta dumma saker jag gjorde och sa för 25 år sen och känner mig mer tillfreds med en del tankar som kommer upp ibland.
Tack för du tog mig med på den här inre resan och städade i min själ och tankar. Du fick veta allt som ingen annan vetat och jag vet att det alltid kommer att stanna där. Tänk så olika vi är människor och en del lyckas och en del inte.

Vilken tråkig kväll! Vad ska man nu hitta på? Ut ska jag inte gå i detta disiga och regniga väder. Sätter mig väl och jobbar igen då och fördriver tiden med det.
Någon vacker prins ser inte heller ut att komma förbi på vägen utanför. Han vet nog inte om att jag sitter här ensam och tycker synd om mig själv.🙃

Torsdagen den 29 april

Tyko


Idag börjar jag känna mig lite bättre från förkylningen och bihålorna. Jag är bara lite tung i huvudet eftersom jag har sovit lite för länge då jag gick och la mig tidigt igår kväll.

Då är det snart Valborgsmässohelg och jag har inget spikat för min del. Utan varje dag är sig lik för tillfället. Lite blasé men hittar väl det roliga snart i tillvaron. Kommer ihåg Valborg i min ungdom och det var något man såg fram emot.
Valborgsmässoafton skulle man ut och dansa och klä sig så tunt som möjligt för man trodde nästan att det var sommar. Det blev så kallt lite senare på kvällen och på natten när man skulle hem så var det ofta frost och man frös så man hoppade men tunna kläder skulle man ha varje år.   
Nu när man blivit äldre så har man blivit lite klokare angående klädsel på Valborg för nu tycker jag det är bättre att klä på sig istället för att frysa. Jag är inte heller mycket för att gå ut och dansa Valborgsmässoafton längre utan vill vänta tills det blir lite varmare ute.
Vet inte heller om jag ska gå på Valborgsmässofirandet här borta vid sjön i Edsbruk i år för jag tycker inte det är speciellt kul att gå dit själv och jag har ingen som ska komma och hälsa på den här helgen heller så jag kommer att vara ensam så jag kommer väl att sitta hemma som vanligt.

Fick en förfrågan om jag kunde ge tips på hur en debattartikel kan se ut och den skulle innehålla 300 ord och då fick jag ihop detta.


Att spara kan ha motsatt effekt

Varför ska maten i skolan vara dålig?
Den får inte kosta något den ska vara billig. Billigt och då blir det dåliga råvaror. Barnen blir sjuka och tjocka.

När man ska bygga en sporthall ska den
också bli dålig?
Ska den inte heller få kosta något för den ska vara billig.
Billigt och då blir det dåligt material och dåligt arbete.
Farliga hus och det har vi sett i vinter när allt rasar.

Maten till gamla är i samma dåliga skick som skolmaten om än ännu sämre då man är sparsam med kryddorna. Grönsakerna är torra och potatisen är hård.
De gamla som har sparat till sin egen begravning och får flytta till äldreboende får betala efter hur mycket pengar man har.
En kvinna som det har stått om i pressen hade sparat 77000:- till sin egen begravning och hon hamnade på ett äldreboende och när hon dog hade hon 3000:- kvar på sitt konto.

Är vi inte på fel spår och kör på järnvägen när allt bara inte ska få kosta?
Ska vi inte ha kvalité på något?
Kan sjukvården ta hand om alla barn som får olika sjukdomar som vuxna bara för de har fått fel mat i skolan?
Ska vi inte kunna spara lite pengar på banken
för begravning?
Ska vi inte våga gå in i ridhus, sporthallar
eller andra anläggningar på grund av att de
riskerar rasa och med personskador som följd.

Är det bara när vi är i förvärvslivet som vi
kan ha frihet?
Då vi kan välja om vi vill äta bra eller
dålig mat.
Då vi kan ha pengar sparade på banken.

Det är dags att alla börjar engagera sig
så att barn och gamla får bra mat med fina
råvaror för det blir billigare än alla
halvfabrikat som man använder sig av idag.

Kommer att skriva mycket mera inom detta område framöver i min blogg.

Förut i min blogg har jag skrivit om att jag alltid har funnit till hands för mina vänner om de har velat prata med mig om något som betunger dem och så har det alltid varit genom alla år. I relationer där de ibland har kommit till mig och pratat när de har påtagliga problem att kommunicera med varann så har jag som utomstående många gånger lyckats styra in dem på en hanterlig väg igen och det är jag glad över.
När jag vet att deras grund är byggd av en stor kärlek, respekt och en vilja till att leva tillsammans så får jag en enorm styrka av att försöka hjälpa dem på vägen att hitta tillbaka till varandra.
Att jag nu är involverad i sådant förstår ni säkert eftersom jag skriver ganska mycket om det och just nu ser jag med framtidstro på en relation som vi lyckats styra upp riktigt bra men det krävs mycket för bägge parter innan det är i hamn och jag står där som ett bollplank till hjälp när de kör fast.
Vet att deras kärlek till varandra kommer att övervinna alla hinder.

Onsdagen den 28 april

Ture, Tyra

Idag säger jag GRATTIS till Robert på hans 20-årsdag.

Robert är min systerson som bor i Linköping och som idag fyller 20 år och det är en stor dag för han. Jag skrev i min lördagsblogg om han också för hans pappa fyllde år den dagen.
Jag är gudmor till Robert och bar han till dopfunten när han skulle döpas i Kärna kyrka augusti 1990 och han hade en dopklänning på sig som jag hade gjort.
Tiden har gått så fort och idag fyller han nu 20 år och han är en lång ståtlig kille som har många kompisar och har ett förhållande med en jättegullig tjej. Grattis Grattis Grattis

Sitter och lyssnar på dansmusik från 1970-talet. Oj vilken nostalgitripp. Låtar som "En kväll med dig" med Sven-Erics, "Nästa gång vi träffas" Streaplers, "Farväl" Thorleifs, "Vi ses igen" Dannys, "Ängel" Five Teddys, "Dansens Drottning" Tonix, "Gamla vänner från förr" Yngve Forsells, "Så glad som dina ögon" Wizex, "Kärleksbrev i sanden" Flamingokvintetten, "Vindens melodi" Max Fenders, "Leka med elden" Cool Candys, "Du har gjort min gråa värld" Vikingarna, "Min lilla Ann-Sofie" Nonnes, "Sista visan" Christers och många flera i en allsköns blandning. Oh, vilka minnen som visas på filmduken framför mig.

"En dag i juni" med Thorleifs är en av mina högoddsare.

Så kom jag till "Här igen" med Leif Bloms och då slungades jag tillbaka 1976 då Bosse omkom i en bilolycka endast 19 år gammal. Vi var ofta och dansade till Leif Bloms och Lisbeth var sångerska på den tiden och som gemensam favoritlåt hade vi "Här igen".
När sen kompisen och jag var på väg till begravningen och precis innan vi var framme så spelades den här melodin "Här igen" i bilen och där den sista strofen jag hörde innan jag stängde av var "Han ska färdas än en timma innan resan har sitt slut, innan tid och tomma dagar är förbi till en eld som sprider värme till ett hav som skänker frid till en vän som skänker mening åt hans liv".


Måste delge er ett citat

Detta är en tankeställare
Washington DC, en tunnelbanestation en kall januarimorgon 2007.

En man med violin spelar Bach i en timme.
Under den timmen passerar ca 2000 personer.
 

Efter 3 min spelande uppmärksammar en medelålders man musikanten och drar ned tempot i sina steg. Han stannar några sekunder och fortsätter sedan vidare.

Efter 4 min:
Violinisten får sin första dollar. En kvinna kastar myntet i hans hatt utan att stanna.

Efter ca 6 min:
En yngre man lutar sig mot staketet och lyssnar en stund, men tittar snart på klockan och går vidare.

Efter 10 min:
Ett barn i 3-årsåldern stannar, men modern drar honom vidare. (Flera barn stannade men blev utan undantag omgående ivägsläpade av sina föräldrar)

Efter 45 min:
Violinisten har spelat oavbrutet. Endast 6 personer har stannat för att lyssna en kort stund.
Ett 20-tal personer har lagt pengar i hans hatt, men de flesta utan att sakta in. Violinisten fick ihop 32 dollar sammanlagt.

Efter 1 h:
Musikanten slutar att spela och det blir tyst. Ingen lägger märke till att han slutar, ingen applåderar.

Sanningen:

Musikanten som spelade är Joshua Bell, en av världens främsta nu levande violinister och musiker. Han spelade några av Bachs mest krävande stycken på en violin värd 3,5 milj dollar.
Två dagar tidigare spelade Joshua Bell för utsålda hus i Boston, biljetterna kostade i genomsnitt 100 dollar.

Detta är en sann historia. Joshua Bells inkognitospelning på T-banestationen organiserades av Washington Post, detta som en del av ett sociologiskt experiment om perception, smak och människors prioriteringar.
Man ställer frågan: "Lägger vi överhuvudtaget märke till skönheten i en vardaglig miljö vid en opassande tidpunkt? Stannar vi till för att uppskatta skönheten? Känner vi igen en talang i ett oväntat sammanhang? Hur många av oss går på fina koncerter och betalar dyra pengar för något vi inte har vett att uppskatta?"
En slutsats i mängden:
Om vi inte väljer att stanna till när en av världens bästa musiker spelar några av världens bästa stycken på ett av världens finaste instrument…
HUR MYCKET ANNAT GÅR VI INTE MISTE OM?

Tisdagen den 27 april

Engelbrekt


Vaknade till en gråmulen dag. Hade förväntat mig sol men men. Man kan inte få allt här i livet som man önskar sig.

Jag ville ha ett musikerliv....ville spela gitarr men har inte lärt mig....men har ett annat musikliv
Jag ville ha ett fotbollslag....fick inget
Jag ville ha en liten pengavinst....men tyvärr den har uteblivit...men är rik på andra saker
Jag ville ha dig.....jag ser dig inte

Jag ville ha en Barbiedocka när jag var liten....jag fick en
Jag ville ha en bra uppväxt.....jag fick det
Jag ville ha ett rikt och meningsfullt liv....har det
Jag ville ha många vänner.....har det
Jag ville ha ett bra arbetsliv....har det
Jag ville ha en bra ålderdom....hoppas få det


Det har spruckit upp på himmelen och solen lyser och den värmer skönt.

Blev så jätteglad att tårarna började rinna när en kär vän ringde mig och det är flera år sen vi pratade sist och jag har saknat dig och din varma röst. Tack för att du ringde.🙂

FÖRLÅT!
Förlåt alla som jag jag har sårat någon gång i mitt liv.

Senare på kvällen satt jag och pratade och medlade mellan två kompisar som hade problem med relationen  dem emellan. Kärleken är inte lätt att handskas med när det blir missförstånd på vägen.
Kan inte annat än säga att jag blev påverkad och rörd nästan till tårar när han skrev om kärleken till henne.


Mitt horoskop Väduren på Facebook

Anita said:

''Eivor dear, be strategic if you come to a situation that may seem difficult at first. Have confidence in yourself and wonderful things will come to you.''


Three of Cups
Return of old friends. Deep friendships and romantic attachments are possible. Pregnancy or new member of the family. A celebration. Happiness and light. Be happy in this moment and enjoy life. No worries in sight. Gatherings and focus on family and friends. Positive energies surrounding you and those around you. A person in love with two people at the same time

Måndagen den 26 april

Teresia, Terese


Är fortfarande sjuk. Nu har det satt sig i bihålorna och ned i käkarna och har ont och inga tabletter som hjälper. Kul det här så nu måste jag snart till läkare för att få penicillin. Hade bihålsinflammation en gång 1986 och jag var i Kristdala och fick åka till sjukhuset i Oskarshamn och de tog hål och det var ingen höjdare så jag kan inte vänta så länge till för då kan det bli lika dant igen.🤒

Söndagen den 25 april

Markus


Utanför mitt fönster är ett strålande vårväder med en klarblå himmel och en värmande sol.
Många är ute och promenerar och det ser skönt ut.
Jag skulle inte heller tacka nej till en promenad med den man älskar. Men, men eftersom jag lever ensam så får jag väl promenera själv och njuta av vårvädret.

Är fortfarande sjuk med ett tungt huvud och en hiskelig hosta. Hoppas få må lite bättre idag än igår.
Försökte jobba lite igår men det gick inte alls.
Orkade ingenting utan blev alldeles kallsvettig så det var bara att sätta sig framför datorn för där går ganska bra ändå när man är sjuk och kräver inte så mycket energi.
Ska nu försöka på nytt igen så får vi se hur mycket jag orkar.
Är bjuden på lunch idag av en kompis så något har jag att se fram emot iallafall.

Jag står här utanför...kan bara se på...då..nu..sen...ber sinnesrobönen..

Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden...

det ger mig styrka...


Vad är det som gör att man går tillbaka och gör samma dumhet om och om igen?
Vad är det som gör att man låter förkuvas?
Vad är det som gör att man inte är stark och orkar stå emot?
Vad är det som gör att man låter andra människor göra en illa?
Vad är det som gör att man tror på någon som lovar samma sak hundra gånger utan att hålla det?

Jag kan säkert få ihop ett hundra frågor lätt här som börjar Vad är det som gör att man........

Eftersom jag kan få ihop så många frågor så har jag själv erfarenhet av den här problematiken men sen många år jobbar jag på att tillfriskna från att vara medberoende
alltså inte att vara beroende av en drog utan finnas i den inre kärnan runt en som missbrukar och då allt handlar om ett destruktivt liv då man köper lögner hela tiden och införs i ett snårigt mönster där man inte är sig själv utan allt kretsar bara om den som missbrukar. Man provar allt och allt blir lika fel och man blir totalt förvirrad och allt snurrar bara på fortare och fortare och mer och mer ledsen blir man.
Man låter sig hunsas och för varje dag blir man avplockad mer och mer av sitt självförtroende, självkänsla och självbild och man tappar hela sin identitet och kommer att styras helt och hållet av den andra som är beroende.
Vad består styrandet av då? Jo,eftersom den beroende ser sig som en dålig person med dålig självkänsla och ett dåligt självförtroende så får ingen annan vara bättre och då ska man plockas av allt och det första man kan märka det på är svartsjuka och avundsjuka.

Lördagen den 24 april

Vega

Säger Grattis till min svåger Lasse på födelsedagen!

Vaknar efter en natt med hosta. Fick nog efter fyra och en halvtimme i sängen där jag hostade i ett och till slut inte fick luft.
Satt mig i köksfönstret och tittade ut och det var strålande solsken och blev glad.
Sedan startade jag upp datorn och Facebook och där hittade jag en kanonlåt med Alan Jackson som heter "It´s five o´clock somewhere" som kompisen lagt ut och då blev jag glad igen. Med sådana gläjdekickar kan inte dagen bli annat än bra.

Ja, du min svåger Lasse Eriksson som fyller år idag du har mycket att fira i år. Du fyller ju nu inte jämt men du har andra saker som ska firas och det att min syster Anita och du firar 20-årig bröllopsdag i augusti.
Samtidigt med bröllopet i Kärna kyrka i Linköping så döpte ni er första gemensamma son Robert som jag är gudmor till som nu också fyller 20 år på onsdag den 28 april.
Jag bar Robert till dopfunten och jag hade också virkat dopklänningen som han hade på sig men den hade jag virkat redan 1982 till hans storebror Pierre då han döptes men eftersom Robert var lite äldre och lite större när han skulle döpas så fick jag ändra klänningen lite. Det var ett vackert bröllop.
Tänk vad tiden går det känns som igår. Jag kommer ihåg att jag och Göran var på bröllopet och Göran skulle spela i Vingåker på kvällen så det blev lite stressigt men han fixade så killarna i Maxells åkte före dit upp och plockade upp anläggningen och sen kom vi dit precis när de skulle börja och spela klockan 21.
När vi skulle köra hem på natten så var vi trötta men jag skulle försöka ratta hem oss och det var inte världens lättaste projekt eftersom vi var så trötta.
När jag blir trött när jag kör bil så har jag en förmåga att lätta på gasen som tur är men kanske inte så mycket för det blir snigelfart och det är extremt sällan och har väl hänt 5-10 gånger igenom alla 35 år jag har haft körkort.
Men på hemvägen från Vingåker hände det och det var utanför Linköping och då stannade vi på en rastplats för att slumra till lite innan vi körde vidare för vi hade ju ytterligare 15 mil att köra så var tvungen att vila lite. Men det gick bara en kvart så kom en stor långtradare och dundrade in där vi stod så det var bara att starta upp pärlan igen och köra vidare och hem kom vi och sent.

Lasse har under alla dessa år spelat i Glenn Endys orkester från Motala och tidigare i Franzéns. Han är en duktig saxofonist och bandet spelar kanonbra dansmusik och är mycket populära. De har andra jobb och spelar på fritiden och helgerna är oftast inbokade speljobb. Ni som vill kolla lite på deras hemsida så är adressen
www.glenn-endys.com
och i kväll på Lasses födelsedag spelar de på Tingvalla i Åstorp för er som vill ta er dit.

Fredagen den 23 april

Georg, Göran

Säger Grattis till Göran på namnsdagen!


Vilket kanonväder ute. Solen strålar från en klarblå himmel. Det är vår. Det är vår!
Här sitter jag fortfarande sjuk, hostar och kraxar och behöver ta nässpray och panodil. Det var en långvarig och envis förkylning som inte vill släppa taget. Men med samlade krafter så har jag väl ändå lyckats åstadkomma något när dagen är slut.

Mina syskon är och hälsar på min pappa på sjukhuset i Norrköping och han har lunginflammation och är inte så pigg och jag har inte kunnat ringa han på flera dagar då jag inte har kunnat prata och gjort mig förstådd och jag kan ju inte heller åka och hälsa på han när jag själv är sjuk.

.............................................

Kan man bli kär i ord?
Jo om någon smeker dom
varsamt med kärlek och omtanke.

---------------------------------------------

På Facebook har jag ett personligt horoskop varje dag
jag delger er detta här.

Anita said:

''Eivor sweetie, this is a very positive time in your closest one-to-one relationships. Your need to be close to a special person and to share loving feelings will be very strong.''


.....................................................................................

Här sitter jag på min kammare...och skriver ett brev till dig...som talar om att ingenting är sig likt längre...sen du kom in i bilden...bara tänker på dig...inte bara som vän...utan jag vill dela mitt liv med dig...vill du inte ha mig...tar jag väskan och reser...och du ser mig aldrig mer...

.............................................


Vi alla är ute på livets resa. För en del är resan relativ smärtfri och rak. För den andra delen medför resan många bakslag och krokiga avvägar och mycket smärta. Men många gånger under resan förändras färden till det bättre eller sämre. Ödet styr nog det mesta i våra liv. Ibland dyker människor upp från ingenstans och bara står där och det visar sig sedan att det var en länk som fattades i livet.

................................................


Saknar du mig inte

Saknar du mig inte
Om jag kunde få svar
Jag vill ju veta
Men du inget svar ger

Ibland säger du något
som ger mig hopp igen
Sedan lämnar du mig
till tankarnas värld

----------------------------------------------

Everytime you say
I want to be free
I did´nt have
feelings for you

---------------------------------------------------

I miss you

I miss you
I miss your smile
I miss your dark eyes
I miss the time when
we was together

-------------------------------------------------

I MITT HJÄRTA

I MITT HJÄRTA FINNS ETT RUM
SOM ÄR BARA AVSETT FÖR DIG
MIN ALLRA INNERSTA KÄNSLA
SÄGER DU ÄR ALLT FÖR MIG

I MITT HJÄRTA FINNS
BARA PLATS FÖR DIG

...................................................

Come back my darling

Come back my darling
Come back to me babe
We going back to the time
The time we started from
All things was more easier

We talked to each other
This romance was so beautiful
Every time we touched the sky
I closed my eyes and hope

When I open my eyes
You stay there and say
I can´t live without you
I´m sorry please forgive me
I coming back to you babe

I can´t live without you
with this strong feelings
Too much love Too much love

Eivora
Copyright Eivor.a
.....................................................

Stjärntecknet Vädurens egenskaper

Den som är född i Vädurens tecken är ivrig och energisk. Väduren styrs av planeten Mars, vilket brukar resultera i handlingskraft och tävlingsinstinkt. Väduren vill gärna vara först, utmana, besegra och starta nya projekt. Äventyr och djärva utmaningar lockar. Tecknet förknippas med viljestyrka och kämpaglöd. Planeten Mars inflytande över Väduren kan yttra sig i form av hett temperament och kort stubin. Tålamodet är kanske inte det allra bästa. Väduren är ivrig och spontan, rak och snabb.

I relationer och samarbete kan den utåtriktade och frimodiga Väduren ibland upplevas som styrande. Många som är präglade av detta eldtecken är ledarnaturer. En vital och tydlig personlighet som passar bra i självständiga eller ledande roller. Som vän är Väduren ärlig, uppriktig och lojal. En pålitlig person som menar vad hon säger! En frisk fläkt i vardagen.

Impulsivitet och rastlöshet hör tecknet till. Väduren behöver omväxling och stimulans för att inte bli uttråkad. Ett energiknippe som med sin entusiasm och kreativitet är duktig på att inspirera andra. En modig handlingsmänniska, fylld med energi och nya planer för framtiden.

Den som är präglad av Vädurens tecken brukar få ett omväxlande och spännande liv. En intensiv vardag fylld med djärva projekt och utmaningar. Att vänta, är inte Vädurens melodi. Tävlingsinstinkten ger sig tillkänna på många områden. Upprepningar, är något som kan göra Väduren uttråkad. Däremot lockar spänning, högt tempo och nya utmaningar!

När två Vädurar träffas skapas fyrverkeri. Dessa två tävlar alltid och det kan resultera i en utmanande relation. De förstår varandras behov av självständighet. Men ibland kan de vara för ägande och bli som två baggar som stångas. De måste lära sig att inte alltid tävla med varandra. Om de klarar detta så kan relation bli mycket lyckad.

Det bästa med relationen är deras spännande spontanitet som får dem att undvika tristess, detta är mycket speciellt för dessa två tecken. Två Vädurar kommer aldrig bli uttråkade. Deras gemensamma energi och förmåga att försonas efter bråk skapar en passionerad och kompatibel relation.

Torsdagen den 22 april

Allan, Glenn


Idag har jag haft en "deppardag" då allt är ledsamt, tomt, tråkigt, mörkt, grått, trist, tårfyllt, sjukligt, förkylt, ynkligt, meningslöst, ointressant, kärlekslöst, innehållslöst, orkeslöst, viljelöst, ensamt, tröttsamt, glädjelöst, otursamt och längtansfullt.

Det var många ord som kunde utrycka känslorna idag.
Det var med andra ord en dag som man skulle vilja dra täcket över huvudet. Inget bättre heller med förkylningen men jag kan ju iallafall kraxa fram några ord nu.
Sådana dagar någon gång gör att man kan se de dagarna som är bra och innehållsfulla i annat perspektiv men det mesta handlar om att jag just nu är sjuk och har tröttnat på det efter en vecka nu med hosta, huvudvärk, snörvlande, halsont och feber.
Jag var i Åtvidaberg en sväng och blev bjuden på mat där så det var väl det mest positiva som hände den här dagen.
Det var lite tråkigt att det var ett grått och trist väder för att åka vackra Uknadalen upp mot Åtvidaberg är en fröjd för ögat när solen skiner. Det var mycket översvämningar såsom det också var där i min barndom. Tvättstugan stod ute i vattnet men den står på pålar så den klarar sig ganska bra ändå.

Vad är det

Vad är det
som gör att man gör fel
Vad är det
som gör att man inte gör annorlunda
Varför ska man alltid bli efterklok
Varför inte göra rätt från början

Varför är ett förkastligt ord
som gör att man stannar upp
och har svårt att gå vidare
Många gånger finns inga svar
 
Varför söker man då hela tiden
För man vill ha svar men om
om inte fanns då var man i nuet
Där är det som vi ska leva

Gårdagen kan du inte göra något åt
Morgondagen är ännu outforskad
Det är idag du kan göra något
något som känns bra för dig

Eivora
Copyright Eivor.A

Onsdagen den 21 april

Anneli, Annika

Säger grattis på namnsdagen till Anneli!

Inatt har jag inte kunnat sova.🤒🤒🤒🤒🤒🤒

Satt och tittade ut i köksfönstret kl 5 på morgonen
och snöflingorna la sig som ett täcke på marken medan
jag hostade och snörvlade och mådde allmänt dåligt.
Idag har varit en dag som jag stort sett bara försökt kurera mig från elaka baciller.
När man mår dåligt på grund av sjukdom och har en tendens att tycka synd om sig själv så kan även andra
saker spela in så att man känner sig ännu sämre.
Alla vi människor har ju upp och nedgångar på grund av egna känslomässiga bindningar och även av yttre påverkan såsom medberoende alltså inte utav någon drog utan av någon som har ett beroende där man på något sätt har koppling till den personen. Kan vara som familjemedlem, arbetskamrat, livskamrat, kompis, granne eller på något annat sätt som gör att man kommer i kontakt med personen.
Att lära sig frigörelse är att visa omtanke om oss själva och den beroende. En frigörelseprocess som har pågått i många år men sen när man kommer i nya situationer med nya människor så upptäcker man att man har lätt att trilla tillbaka i gamla tankebanor.
Man är ju påverkbar när man känner sig lite ynklig och eländig som t.ex när man är sjuk.
Även att man är påverkbar måste man ändå ta hand om och ta ansvar för sina egna känslor. Att våga säga ifrån och stå fri och ta ansvar för mig själv. Att inte ödsla tid och möda mot sådant jag inte kan förändra. Att inse att jag inte kan ta ansvar för andras handlande.
Ikväll stod jag fri när en bekant skulle skuldbelägga mig för hans drickande.Vilken skön känsla av frihet.

En kompis från Lenhovda kom och hälsade på.
En fortsatt hostig och eländig kväll.


Jag hörde en dag...en vacker röst...Jag tog den till mitt hjärta som tröst...Som för mig var som fågelsång på våren...Den sjöng så vackert för mig och läkte såren...Vackert smekande sensuellt i ord till mig...Som jag var den endaste i världen för dig...Likt vindens melodi smekte den mina sinnen © eivora

Tisdagen den 20 april

Amalia, Amelie

Lika sjuk idag som igår och det är så tråkigt för jag kan ju inte göra mig förstådd för ingen hör vad jag säger. Har haft två telefonsamtal men de ger upp för de hör inte vad jag säger och det är ju jättekul. Det vore ju toppen att om man behövde ringa 112 och de inte hörde vad jag sa då vore det ganska kört.
Ett helt dagsverke att ta sig till affären och köpa ett frimärke så jag kunde lägga på ett brev.
Hur ska jag hitta kraft att göra något nyttigt ikväll?
Sätter jag mig framför datorn så somnar jag.

Jag ska göra en debattartikel på 200 ord och den ska vara klar ikväll.
Ska ringa pappa som är kvar på sjukhuset.
Ska jobba med hemsidan.
Ska översätta låtar till svenska.
Har ytterligare 700 mail som ska gås igenom.
Ska tvätta.

Är det någon mer än jag som tror jag ska hinna det ikväll?
 
Sjuk, sjuk, sjuk, sjuk och är en riktig kraxande gnällspik idag.

Dessa dikter skrev jag på bussen förra veckan

Jag glömmer aldrig dig


Din varma mjuka röst
mötte mig i telefonen
blev varm inombords
efter alla år av saknad


Du talade till mig
som jag var av bomull
och jag upptäckte sakta
kvinnan inom mig


Den kvinnan som inte
fanns kvar efter många år
du sa många bra ting
Låt ingen få göra dig illa


Ville inte du skulle komma
bara för att säga detta
utan vi var två lika själar
som behövde varandra


Eivora
Copyright Eivor.A 100414


Älska dig

Älska dig
Är allt jag vill
Inte bara nu
I all evighet

Gå inte för alltid
Jag finns här för dig
Vi har så mycket
Att ge varandra

Kärlek, ömhet
närhet, respekt
Allt kul vi skulle göra
Dela vardagen

Att inte få leva med dig
Att inte få höra din röst
Att inte få lära känna dig
Att inte få älska dig

Det kan inte vara sant


Eivora
Copyright Eivor.A 20100414


Drive

Drive to me now
Drive quickly
I can´t wait
You see you and me
You think I go from you
I say never in my life
I will never leave you alone

How can yu say
You not love me
You not have feelings
Do you want break my heart

Don´t wanna loose you
I not wanna loose your love
I need your love
Don´t say goodbye

Babe don´t go
I love you so
Took me long time
To find you on the way

Theese feelings I have
In my heart after the paint
I gonna love any else
I want say I am sorry
The only I want is loving you

I close my eyes
I´m with you

Eivora
Copyright Eivor.A 20100414

Måndagen den 19 april

Olaus, Ola

Fy så dåligt jag mådde på morgonen. Hela natten fick jag sitta upp och sova och det var en kvart i taget och jag kunde inte ligga för jag kunde inte andas. Vilken natt.
Med lite medikamenter kanske jag kan få några skaplig timmar på eftermiddagen sen blir man sämre på kvällen.

Det stämde den här gången också och på kvällen tappade jag rösten och den hiskeliga hostan har inte varit rolig känner mig totalt söndersliten i bröstet och halsen är som ett öppet sår. Så kvällen blir i tystnad och ska försöka vila rösten och då är Facebook bra där man inte behöver prata. Har en viss oro inför natten eftersom jag har svårt att andas. Fryser och känner mig allmänt hängig. Någon sa till mig ikväll att det lät som om jag hade lunginflammation och det får vi verkligen hoppas att jag inte har men om nu inte hör av mig på en tid så är det att jag ar fått åkt iväg till sjukhuset.

Är också lite orolig för min pappa för de fick köra han med ambulans i morse till sjukhus. Han hade tryck över bröstet. Min syster Anita ringde och berättade det och vi skulle vänta tills provsvar var klara imorgon. 
Jag som inte kan hälsa på han som jag är just nu. Håller alla tummar för att han får komma hem snart.

Valdemar, Volmar

Här sitter jag nu och ska försöka skriva lite innan jag tar tag i dagens arbete med greppatag.
Jag finns med på Facebook (www.facebook.com) och det är en kul sida där man kan se vad mina vänner har för sig och lite vad som händer och sker tex. inom nöjesvärlden som jag tycker är intressant och där jag har jobbat och är fortfarande involverad i.
Skriver lite där också och lägger ut lite bilder som kan vara intressanta för andra och lite låtar från Youtube.
Jag var en riktig motståndare till Facebook förut och blev lite trött på alla inbjudningar jag fick till att gå med så en dag förra sommaren så tänkte jag måste ge det en ärlig chans så jag gick med för att få det bekräftat som alla hade pratat om att det var en skitsida där alla förtalar och mobbar alla men ......de negativa hade fel den här gången också.

Här har jag träffat en massa kompisar, klasskompisar, jobbarkompisar, branschfolk, släktingar och andra människor jag träffat förr i tiden och nya som nu har tillkommit och en del har kommit betyda mycket för mig i mitt vidare liv. Man skriver ju inte till alla hela tiden utan de bara finns där som i en stor gemenskap och man kan ta del av varandras saker och ibland kommentera något om man vill det. Allt är positivt på min sida förutom en sak det är att det tar lite för mycket tid ibland. Speciellt när tankarna vill fara iväg med en så går tiden fort....
Som idag när jag satt och drack kaffe och tänkte gå igenom alla meddelanden på Facebook...då var det så många saker som gjorde att jag satt kvar extra länge och som jag sen skrev i statusen på min sida på FB....

Eivor Andersson Nej, nu blev rasten för lång....så lätt här på FB....gick igenom mina meddelanden här...tankar, minnen, funderingar, drömmar, frustration, sorgsenhet, glädje, kärlek, omtanke, skratt, ord, bilder, vilja, uppgivenhet, tårar, längtan m.m...oh, så mycket innehåll...


Så mycket känslor som kommer upp när man tex får ett meddelande från någon man inte har träffat på 25-30 år, gamla minnen från saker man gjort förr, en del skriver om det jag skriver och det innehåller ju också mycket känslor och sen en del av alla nya kontakter som man ibland får en speciell kontakt med kanske ihop med mitt skrivande eller en framtida nära kompis eller något annat.
Har bl.a fått kontakt med de som var med i skolreseprojektet från Norge och min kompis Grethe som bor numera utanför Bergen fick jag veta så nu är det lite lättare att hitta henne.

En annan person, en man, var en som jag hade lite svårt för under 80-talet och jag var ofta arg på han men eftersom vi jobbade i samma sektor så fick jag ta fram min arbetarroll varje gång jag hade med han att göra. När jag kom till Facebook så fanns han där och han blev min vän i syftet arbetsroll och vi pratade inte....tills en dag då han skrev till mig......oj så mycket vi hade att prata om...bl.a det att jag hade varit arg på han och han berättade många episoder som jag hade förträngt....men den personen som jag nu skrev till var inte han som jag var så arg på för det stämde inte med min bild jag hade av han....Han förlät alla dumheter jag hade gjort mot han och allt jag hade vräkt ur mig.
Det fanns inget slut när vi skrev och alla timmar i telefonen fanns ingen ände utan det var när vi skulle till arbetet så var vi tvungna att sluta. Vi är så lika med samma värderingar och intressen så vi hade hundratals samtalsämnen att välja på. Vilken enorm varm och fantastisk människa! Tänk att jag fick lära känna dig på detta sätt.
 
Alla sagor brukar sluta på ett sätt...

Men inte den här sagan....

Nu blev det omvänd ordning....

Han blev jättearg på mig.....

Funderar nu på.....
Hinner vi om det ska gå 25 år innan vi försonas igen?

Min dörr är öppen men inte hans och tror att många missförstånd var orsaken. Rådet jag kan ge till alla försök att träffas över en kopp kaffe någon gång så undanröjer man många missförstånd som kan bli när man skriver eller ringer varandra.
En sådan här sak råkar man bara ut för en gång i livet kan jag säga.

Ja, så livet kan te sig ibland. Jag är ändå tacksam att jag fick förlåtelse över dumheter jag gjorde för 25 år sedan.

Men måste från mitt hjärta säga

Saknar dig väldigt mycket!


En låt som jag har som en av mina favoriter just nu är
Everytime I close my eyes
som finns att lyssna på sidan här under videoklipp
och som betyder lite speciellt för mig.


Everytime I close my eyes
Cris Norman & Nino De Angelo

I see my baby everytime I close my eyes
And when my baby's close to me
Oh, my time flies
And if you knew
My baby,
You would fall, too

Every time I close my eyes
Every time I visualise
The way that she holds me
The way that she needs me
There's something in the way that she smiles.

Every time I close my eyes
Every time I fantasise
The way that she touches me
To know that she loves me
Makes me feel I'm touching the skies.

With each and every
Breath I take she's always there
Oh, no other girl could
Ever break this love affair.
What can I do?
Oh Baby, Baby, Baby, I can tell you

Every time I close my eyes
Every time I visualise
The way that she holds me
The way that she needs me
There's something in the way that she smiles.

Every time I close my eyes
Every time I fantasise
The way that she touches me
To know that she loves me
Makes me feel I'm touching the skies.

She's my woman, my everything
I can feel my heart going crazy
I'm a fool for her love and I know
That I would die for my babe.
I would die for my babe
My heart wont forget
Even when we're so far apart.
I cry a river of tears for her love
Till I can keep her save in my heart.

Every time I close my eyes
mhmhm
The way that she holds me
The way that she needs me
There's something in the way that she smiles.

Every time I close my eyes
Every time I fantasise
The way that she touches me
To know that she loves me
Makes me feel I'm touching the skies.

I see my baby
Every time I close my eyes

And when my baby's close to me
Oh, my time flies

I see my baby
Every time I close my eyes

Elias, Elis

Godmorgon alla vänner som läser min blogg.
Hoppas alla får en bra lördag.
Har ont i min hals idag också men lite bättre än i går kväll.
Kanske för att när min granne kom hem och fick höra hur jag kraxade och nästan inte kunde svälja så blandade han till saltvatten som jag skulle gurgla mig med. Jag kan lova att det var det hemskaste jag fått in i min mun nånsin men efter 1 timme hade det blivit bättre. En dunderkur som han använde sig av som distriktssköterska och han sa att det hjälpte många att bli friskare snabbare.

Idag säger jag också grattis till Elis som skulle ha blivit 99 år idag och han hade också namnsdag samma dag.
Det var min före detta svärfar Elis Thyrén som bodde i Mörlunda och han dog 2005 94 år gammal. Han har betytt mycket för mig under de 15 åren jag bodde där.
Han var en spänstig och klar man som var speleman i nästan hela sitt liv och höll på med musiken tills han dog. Jag tyckte om när han berättade om sitt liv och alla saker han hade varit med om, en innehållsrik och facinerande berättelse. Vi satt ofta i hans kök vid köksbordet och fikade och hade långa samtal eller när vi åkte bil till något ställe. En sak som jag fixade var att han fick spela ihop med Bosse och Göran på Teatercaféet i Målilla i slutet på 90-talet och det var en stor sak för dem alla och var riktigt bra.
Dan Andersson tyckte Elis mycket om så därför var det naturligt att de skulle framföra "Jag väntar vid min mila".

Jag saknar dig jättemycket "Esse" men hoppas du har det bra där du är.

Då så var jag klar med nästa text som jag översatt från danska och den fick titeln "Vacker blå". Höll tidsmåttet.
Nu är nästa projekt tre stycken instrumentala som ska sättas ord på.

Patrik, Patricia

Vaknade utvilad men med lite halsont fortfarande även att jag försökte kurera mig igår kväll. Men har inte tid att vara sjuk nu. Måste fortsätta skriva. Har en låt som ska vara färdig imorgon så här blir ingen vila ingen ro idag. Men först ska jag vara social och gå och handla till kompisen som är sjuk och hoppas på lite förmiddagskaffe där och lite tjejsnack.
Ju längre kvällen går desto mera ont i halsen får jag och det är inte alls bra. Har kurerat mig med Enchinacea och panodil. Var till affären nu och skulle köpa Baffucin men de fick mig att köpa Mucoangin som skulle vara bättre och ska testa det.

Olivia, Oliver

En klartänkt morgon då jag sitter och översätter sångtexter från danska och engelska till svenska. Det blir säkert bra i slutänden. Det är som med att lösa korsord man bygger ihop stenarna och till slut blir det färdigt och det blir ett bra resultat och då är man jättenöjd.

På förmiddagen ringde kompisen och sa att hennes spis inte fungerade och hon hade kollat propparna men inte kunde hitta något så jag gick till henne efter lunch.
Gick igenom propparna och inte hittade någon som var trasig men på de nya propparna hoppar inte den lilla biten ut i botten som den gjorde förr och på de nya sitter de lite konstigt ibland som det skulle se ut som de var trasiga. Man måste ha en mätare och det hade inte jag så jag var och köpte nya proppar och bytte ut alla och det ändå inte fungerade. Spisen fungerade inte och TV inte heller och fläktarna fungerade inte heller i badrummet så allting var jätteskumt och det sista vi gjorde var att kolla igen innan vi ringde en elektriker och han sa att det var ett fasfel så jag fick ringa EON.
De kom efter en timme...killen mätte alla proppar och sa att de fungerade och sen gick han till köket....och satte på spisen....som fungerade....utan han hade gjort någonting....vi förstod ingenting...men det var säkert bara hans närvaro som gjorde att allting hoppade igång....Vi blev konfysta och fattade ingenting....men det är väl det som är meningen ibland.

I det här huset där kompisen bor så finns det bara vedeldning och hyresgästerna får elda själva och de ska dela på sysslan men så sker inte utan hon har fått elda hela vintern men hon försöker nu låta bli att elda så ofta eftersom det har blivit lite varmare och jag frös hela tiden för det är kallt inne och vi skojade om det att ibland kan man bli sjuk av det. När jag sen kom hem på kvällen så kände jag mig inte kurant utan hade fått ont i halsen och kände mig allmänt hängig.....så det kanske stämmer för hon har varit sjuk sen i somras...så vem vet.
Ringde min pappa men han var inte bättre sa han men nu var han uppe lite mellanåt och det är ju bra men när man frågar han så vet han inte vad det är med han bara det att han inte mår bra....kanske tristessen tråkar ut han...från att gå från aktiv person som hade stort hus på landet och hela tiden vara igång...till att först mista sin sambo som dog i april förra året och sen själv få flytta från huset eftersom han inte klarade av att bo själv där efter han varit sjuk och sen flyttade till ett äldreboende i 1 rok. Det sociala fallerade totalt eftersom han sitter själv hela tiden och bara tv till sällskap. Det är inte lätt att bli gammal. Tråkigt att jag bor så långt ifrån han.

Tiburtius


Åkte med bussen kvart över 8 till Västervik. När jag satt där på bussen och skrev en text så lyssnade jag på musik samtidigt och en välkänd melodi med en ljuvlig stämma stannade tiden lite. En fin text men sorgsen som jag återger texten till här.


Bara tystnad

Du gick ifrån mig utan avsked
Kom och for som vårens vind
Dina läppar rördes sakta
Som en smekning mot min kind

Det känns svårt att vakna ensam
Du har lämnat så många spår
Tiden tickar sakta från oss
Bara tystnad återstår

Jag ser märken på den kudde
Som du låg på bredvid mig här
Och från bädden känns din värme
Ja, min saknad i stumhet klär

Försök förstå att jag sörjer
Fast jag inte får fram nån tår
Jag hör stegen dör bort i gruset
Bara tystnad återstår

Känner mig lite vemodig och ledsen när jag hör denna melodi.

Men sedan i samma veva skrev jag denna text

Varför gick du utan ett ord
Varför ville du inte mera
Nu när våren är här
En ny tid tillsammans och
Få uppleva sommaren
Att bara få vara i din närhet

Vi var så lyckliga bara vi två
Varför förstod jag inte allt
Varför ville jag ha svar
Ville höra dig säga ord som
Jag vill ha dig här hos mig

Men du sa det i andra ord
Ser det när jag tittar tillbaka
Om jag ändå hade stått
Där mittemot dig när du sa
Att du inte älskade mig

Du sa att du var förlorad
Du var kär samma som jag
Där vi nu går åt var sitt håll
Det är det du vill och jag
Med tusen tårar på kind

Jag tänker ofta tillbaka
Det som kunde bli så bra
Är idag bara tystnad
Och en väntan på
ja vadå för nåt..jo, dig

Artur, Douglas

Ledig idag och det är skönt. Har jobbat med musik idag.
Vladde och jag översätter lite låtar till svenska. En av dessa som heter Lena kommer kunna bli en riktig hit. Tycker så mycket om den och spelar den om och om igen.

Har också skrivit lite annat som lite återges här.

Come back my darling

Come back my darling
Come back to me babe
We going back to the time
The time we started from
All things was more easier

We talked to each other
This romance was so beautiful
Every time we touched the sky
I closed my eyes and hope

When I open my eyes
You stay there and say
I can´t live without you
I´m sorry please forgive me
I coming back to you babe

I can´t live without you
with this strong feelings
Too much love Too much love

Eivora
Copyright Eivor.a

Liv

Idag var det skoldax igen. Ingen återvändo bara att åka dit. Men efter lite lektioner så fick vi sluta kl 12 och då är det bara att försöka fördriva tiden innan bussen går hem kl halv fyra. Imorgon är jag ledig och det är skönt.

Solen lyser över Västervik så jag ska ta en promenad ner till stan och gå och fönstershoppa lite innan bussen går hem.
Ska också ringa min pappa och hoppas han nu mår lite bättre idag än igår.

Var hos min tjejkompis som har separerat och vi pratade och drack kaffe. Skönt nu känner jag igen henne igen och hon är min riktiga tjejkompis som jag stöttar nu och det kommer att bli bra efter ett tag.

Ulf, Ylva

Vaknade pigg kl 7 på morgonen eftersom jag somnade till vid datorn kl 10 igår kväll så var det bara och inse att det var dags att gå och lägga sig. Det var länge sedan jag gick och lade mig så pass tidigt men det är ju skönt att sova ut någon gång.
Skönt att få ta det lugnt på morgonen och sakta börja jobba igen först hemma och sen borta.
Efter ett jobbpass är man lite sliten. Efter lite god mat och lite kaffe hoppas jag piggnar till lite för nästa pass.
Det sista passet var tungt. Har ont i hela kroppen så allting tar emot idag. Förhoppningsvis bättre imorgon.

Ringde min pappa och blev lite orolig över han för han
var sängliggande sedan 2 dagar tillbaka. När han är sängliggande då är han sjuk och fick inte ur han mer än han kände sig olustig. Det är svårt när föräldrarna blir gamla och sjuka.

Ingvar, Ingvor

Grattis till dig Thomas på din födelsedag!
Hoppas din dag blir bra!

Oh, så tråkigt väder det var idag! Regnigt,grått och trist.
En morgon med någon slags tomhet som är en konstig
känsla att finna ord för.
Där lite andra känslor blandas in också över en kompis som jag stöttar vid en seperation.
En tomhet som jag gärna vill fylla med något.
Men med vad?

Otto, Ottilia

Grått och regnigt ute alltså ett ganska trist väder och det vill vi ju inte ha utan nu ska ju solen skina så mycket den kan efter den här långa kalla vintern.

Vaknade med huvudvärk men ändå klartänkt så även att vädret är som sådant så är det en dag med nya möjligheter.
Efter en tid med tankar och funderingar vad livet har att ge i nästa skede så står jag fortfarande kvar där jag var för några månader sedan även att det har hänt lite sedan dess.
Det här är ju livet att varje dag kommer saker som gör att man måste ställa sig frågan när avfartsvägar dyker upp.
Vilken väg ska jag ta nu då?
Vilken är bäst för mig och vid den här tidpunkten?
Kan jag bestämma själv eller är det någonting som gör att jag inte alltid kan välja efter hjärtat och det som är bäst.
Ja, alla människor har frågor som man bär inom sig varje dag och en del frågor får svar och en del får det aldrig.
Ibland använder man sig av människor i ens närhet för att diskutera med för att kunna se på saken någorlunda klartänkt men det kanske inte heller alltid det blir bra i slutänden. Ibland när man tyckt att det här är enda rätta som jag kan göra nu så är det något annat som tar kontrollen över situationen så många gånger spelar det ingen roll hur man än gör utan det blir fel. Det kanske också är meningen med allt.
När man också efter ett tag tycker att nu måste det väl ända komma något som ger mer svar på frågor och vilken väg eller att man försöker att lägga allt på hyllan och glömma och gå vidare.
Men sen ibland inträder någon typ av överlevnadskänsla att man inte ger upp i första taget utan man försöker kämpa ett tag till och frågan är hur länge man ska kämpa innan man ger upp och är man tillräckligt envis så kan man kämpa länge om inte det är något annat som stoppar på vägen.
Jag har alltid satt upp mål i mitt liv. Började redan när jag var 10 år och jag började säkert tidigare med det bara att jag inte minns men när jag var 10 år då minns jag så väl när jag satt och där vid köksbordet och funderade över livet och sen började staka upp mitt liv.

Jag måste ha varit en medveten unge redan då för nu 43 år senare så gäller allt som jag då gav mig själv som målbilder men ska också framhålla och att de sakerna inte har stoppat mig från att göra något annorlunda i livet utan jag vet att hade jag ställts inför frågan och mitt hjärta hade sagt sitt och jag hade följt mitt hjärta som jag brukar så hade jag kunnat bryta mina mål om jag velat.

När jag nu satt här och skrev i min blogg och skulle skriva lite mer om livet och dess tillbehör så fick jag också tanken att jag måste ta tag i mina mail. Jag får så många att jag har svårt att hinna med med alla i samma takt som de kommer och när jag nu öppnade hade jag 2084 st och då blir det lite som det har blivit på sista tiden att jag betar av lite och stänger för jag hinner inte mera den gången och nästa gång jag öppnar så har det ökat för det har kommit flera än vad jag läst.

Men idag var det något speciellt som hände. Sitter fortfarande djupt försjunken i mina tankar och tänker tillbaka.

Två av de som finns med på min bästa lista över sångare och har betytt mycket för mig under de senaste 18 åren hade skrivit till mig här på hemsidan.
Oh, så glad jag blev.
Glömde allt annat vad jag skulle skriva om och vad jag skulle göra.

Först till dig Jörgen.
Blev så själaglad över att du hörde av dig. Har saknat  kontakten de sista åren efter det jag flyttat. Säger också grattis till dig i efterskott för du fyllde ju år den 3 april,  dagen innan mig.
Du är en stor idol för mig och ligger på min bästalista som sångare och det visste du innan och lyssnar ofta på dig och du är en kanonbra kompis och vi har jobbat tillsammans med musik sedan -94 och vet att allt du gör blir bra. Hoppas vi hörs av snart igen. Kram på dig.

Sedan till Tomas Sethson.
Tack för att du skrev i min gästbok och att du gillar min sida. Blev kanonglad över att du också hörde av dig. Kul att du hittade det jag skrev om dig här på sidan. Du finns också på min bästalista över sångare.
Du har rätt Tomas det är 18 år sen vi träffades första gången då jag hade bokat tid med er i Sunrise och vi träffades i Växjö.
Vet att jag blev så tagen av din sångröst för den är enastående och fick "ståpäls" varje gång jag hörde dig sjunga. Sen slutade du i bandet och vi hade lite kontakt efteråt men sen när jag en dag fick höra låten "Ingen annan" då fick jag en knock-out. Vilken kanonlåt men jag tyckte jag kände igen sångaren och det var ju du Tomas.
Lovar dig att den går varm hos mig och får aldrig nog av den. Hade den varit på vinyl så hade den varit sönderspelad vid det här laget. Hoppas vi hörs av snart igen. Kram på dig också.

Det är många frågor som börjar hopa sig när det gäller musiken.
Jag jobbade hela 90-talet som Musikerförmedlare åt Svenska Musikerförbundet och hade musikerträffar i Småland och även ett eget produktionsbolag som bokade artister och dansband åt nöjesarrangörer.
Var också arrangör till olika tillställningar.
Hade också danskurser.
Det var musik för hela slanten. Men tog lite break några år i början av 2000-talet med bara några enstaka inslag.
Efterfrågan fanns även där men låg lite lågt just då.

Hösten 2006 började jag skriva. Något som jag alltid velat göra men inte kunnat hur jag än hade försökt.
Började skriva dikter och började samarbeta igen med människor inom nöjesbranschen och började förlägga musik.
En del jag skrev blev musiksatt och tre låtar finns på skiva och en del material väntar på studiojobb.
När jag sedan flyttade tillbaka till mina gamla hemtrakter så låg allt igen lite vilande men nu skriver jag för fullt och jag jobbar igen med allt material som är förlagt och ska förläggas.
Nu har så mycket börja hända igen och många gamla kontakter börjar höra av sig igen och även nya och vill samarbeta och många av dom har vädjat till mig att börja på riktigt igen som förut. Har även de som varit i kontakt med mig angående att vara och hålla i olika evenemang. Kul vill jag lova och vi får väl se vad som händer framöver....

Här är en av mina dikter som har blivit musiksatt.

MIN BÄSTA VÄN DU ÄR

DU KOM IN I MITT LIV
NÄR VI BÅDA UNGA VAR
MEN DU MED YNGRE KLIV
I MÅNGA ÅR VÄNTADE PÅ SVAR

JAG SA LEV DITT LIV OCH FÅ DET BRA
MITT HJÄRTA SA DET ÄR DIG JAG VILL HA
VILLE ATT DU SKULLE TRÄFFA KÄRLEKEN
DEN STORA KÄRLEKEN DET VAR JAG DU SA
MIN BÄSTA VÄN DU ÄR OCH KOMMER SÅ VA

NÄR DU OCH JAG EN GÅNG
STOD I EN BAR UPPÅ EN BÅT
VAR GLAD, DU SJÖNG EN SÅNG
ÄN DU KOMMER IHÅG DENNA LÅT

GENOM ÅREN VI HAR GÅTT
INTE HAND I HAND SOM KÄRA
DET SOM DU TIDIGT FÖRSTÅTT
LÅNGT BORTA MEN ÄNDÅ SÅ NÄRA

JAG SA LEV DITT LIV OCH FÅ DET BRA
MITT HJÄRTA SA DET ÄR DIG JAG VILL HA
VILLE ATT DU SKULLE TRÄFFA KÄRLEKEN
DEN STORA KÄRLEKEN DET VAR JAG DU SA
MIN BÄSTA VÄN DU ÄR OCH KOMMER SÅ VA

JAG TÄNKER OFTA PÅ DIG
OCH ALLA SAMTALEN I TIMMAR
PÅ DEN VÄRME DU SKÄNKER MIG
OCH SKÖNHETEN SÅ JAG SVIMMAR

STORA KÄRLEKEN VAR DU
DU VET ALLT REDAN ELLER HUR
MIN BÄSTA VÄN DU ÄR FÖR ALLTID
OCH ATT JAG DIG MÖTTE VILKEN TUR
 
EIVORA
Copyright Eivor.a 070704

Text: Eivor Andersson
Musik: Kenth Björling
Musikförlag: Mirei Song

Nadja, Tanja

Ja, vad har den här dagen i sitt sköte?
Tänk om man visste på morgonen vad som skulle hända senare på dagen. Skulle nog inte vilja vara med om det.
En fördel skulle ju vara att man hade redan formulerade svar på frågor som kommer snabbt och man skulle alltid ge genomtänkta svar.
Skulle man då också alltid vilja fly innan det obehagliga kommer när man nu vet att det skulle inträffa.
Eller det oundvikliga slutet då man också skulle veta när det inträffar.
Vill jag veta? Både och ja och nej.
Har funderat mycket över det efter det att min moster Inger dog förra året. Hon var hos doktorn och satt där på sängen i undersökningsrummet då doktorn säger till henne;
- Du har cancer och har 3 månader kvar att leva.
Har funderat mycket över det här och hennes tankar och handlande ända fram till det hon dog nästan tre månader senare. Har försökt att tänka mig in i denna situation och som gjort att jag på något sätt stannat upp och funderat över vad jag vill och vad jag ska göra med den tiden jag har kvar.
Förstår att ni som läser det här kan tycka att jag blir djup men ibland så händer det att man också måste prata om allt det svåra men också ibland kan ge stöd till andra för att man vågar prata om det.

På livets stig träffar man många facinerande människor och alla får man olika kopplingar till. Det handlar om lekkamrater, klasskamrater, vänner och kompisar, arbetskamrater, släkt, familj, kärlekar och flyktiga bekantskaper t.ex de man dansar med man vet inte oftast om vad de heter.
De kommer att sätta spår och färga livets stig på alla de möjliga sätt. En del sätter djupare spår och färgar av sig starkare färg och en del lite mindre och en del inget alls.
Jag är glad att jag har träffat alla dessa människor med få undantag.
Inte alltid man själv får bestämma hur mycket eller lite tid man vill ägna åt alla dessa människor. Mycket är hur personkemin stämmer om det blir ett långvarigt möte eller inte och alla tycker ju inte heller om mig så i dessa fall blir det att kanske människor springer ifrån mig i tidigt skede eller att jag springer ifrån när jag får många olustiga känslor runt en person eller någon som bara ger mig negativ energi då finns det ingen anledning att lära känna den.
Sedan finns det människor runt en som inte gör något väsen av sig som bara finns och även många släktingar finns där oavsett vad man tycker om dem för man kan inte välja bort dem utan de är fortfarande ens släkt.
Sedan finns då den andra gruppen där man har så mycket gemensamt med på det ena eller andra sättet.
Närmaste familjen där man vurmar för syskon och föräldrar de står en oftast nära.
Kompisar som är riktiga kompisar som finns där oavsett vad som händer är mycket nära.
Kärleken till någon är närvarande om man gör anspråk på sådana bindande känslor om man är på väg in i ett förhållande eller om man lever i stabilt och långvarigt förhållande bara det är på olika sätt.
När man träffar någon och man blir kär då är allt omkring rosaskimrande och man har svårt att stå stadigt på marken och tänka klart och man förskönar ofta person och känslor.
Det är en jättehärlig känsla att vara kär.
Det kan också göra ont, så ont att man tycker hela kroppen vill explodera och den här känslan är jättesvår att bemästra och speciellt om man har svårighet att träffas och man bara kan prata i telefon, maila och skicka sms. Det är så lätt i det skedet att det blir missförstånd och man vet inte var man har varandra riktigt och svartsjuka kan uppstå med mycket negativ energi.
I alla möten med människor så ställer man sig frågan vilken relation man ska ha med den och när man möter någon och kärlek uppstår så måste det finnas någon sorts substans som gör att de här kärlekskänslorna väcks.
Från båda håll måste det komma något annars blir det ett ensidigt förfarande och det måste egentligen komma något direkt annars förfaller det hos den andra också för det måste ha näring om det ska kunna fortgå och växa sig starkare.
De riktiga rosenskimrande kärlekskänslorna finns ingen som kan låtsas utan någonstans kommer det att märkas att de inte är äkta oavsett vad som sägs.
Men när någon förnekar de här riktiga känslorna då är det något annat som sätts ur spel kanske av rädsla eller att man har svårt att tala om känslor eller försöka dölja det med att ha flera runt sig så de kan förneka för att man ska tro att det är någon annan som är föremål för deras kärlek och gör så att den andra måste hela tiden tolka utan att få några direkta ord och hur man gör så får man tolkningen bara till en sak då blir man riktigt frustrerad och försöker tvinga fram något ord som pekar i någon riktning men när inte det heller kommer eller man hör att det kommer en förnekan som inte är sann då vill man nästan slå huvudet i väggen för att tömma smärtan.
Kanske det här ett sätt att straffa någon på för något som är ouppklarat sedan tidigare vad vet jag. Kanske var uppmärksamheten för stor från andra håll så det kanske var svårt att bemästra och man blev osäker.
När sen frustrationen framtvingar något form av svar så blir det tvärnit och det visste man ju innan man gjorde det. Förlåt ska aldrig utmana någon så mera.
Då slår man igen porten till något som gör ont något som skulle kunnat bli hur bra som helst bara det att man vågat ge det en chans.
Såg viljan men tiden måste vara med viljan för allt kan inte gå i turbofart även hur gärna man än vill det utan vardagssysslorna måste vävas in i det nya så man kan inte kastas mellan hopp och förtvivlan varje timme för det blir så frustrerande att man till slut ger upp inför allt för man orkar inte.

Måste få citera en text
"Just hearing this song  "Right here waiting"....Makes me think of you.
Even in the little time we have known one another...I can´t help but care of you..Your heart, Your soul.. And all those crazy things you do.
But after that it gets so complicated... You make it so hard for me to even try. You don´t see it from my point of views..We are so far apart and I´m so young.
Can you leave me here now alone. I don´t wanna hear you say That you know me..That I should be..Always doing what you say..Cause I´m tryin´to get through today..
And there´s one thing I know..I don´t wanna think about you..It´s not that I don´t want to think about you..Just that I can´t while we are..How we are..And it´s not the way you want me to..
Maybe one day, but I can´t lead you on.. The things you say..they get to me..You make me feel so quilty..and over what way I still you..I know you have been through so much..And I´m here for you..
Just stop pushing me away and then waiting me back..
There aren´t many people who can make me cry..Crying is the same in every language..
You think you have got me all figured out..But in reality you have no clue..Things were so much easier..Back in the start..
You think you know but really you have no idea..You seem to forget..who and what I am..All over conversations are forgotten..And arguements take their place..I´m just a girl what more do you want..
I just want things back the way they we´re..When I smiled to see your name..Back when we had a laugh..And I hated it when you we´re gone..We hardly talk anymore..And it kills me to lose you like this..
I know you find it hard to believe..But I would be lost without you..Talk to me..I do really need you..It may not be love..But does that really matter?..
You mean the world to me..
I hope this helps you understand..One word frees us of all the weight and pain of life that word is love..Closing my eyes I count to ten..Life was easier when we were just friends..We used to be so close..
But now we can be standing right beside each other and it still feels like we are miles apart..I try to talk to you..But you don´t understand..
I miss you"
I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you

Text
Right here waiting   Richard Marx

Oceans apart day after day
And I slowly go insane
I hear you voice on the line
But it doesn´t stop the pain
If I see you next to never
How can we say forever

Wherever you go, whatever you do
I will be right here waiting for you
Whatever it takes or how my heart breaks
I will be right here waiting for you

I took for granted all the times
That I thought would last somehow
I hear the laughter, I taste the tears
But I can´t get near you now

Oh can´t you see it baby
You´ve got me going crazy

Wherever you go, whatever you do
I will be right here waiting for you
Whatever it takes or how my heart breaks
I will be right here waiting for you

I wonder how we can survive this romance
But in the end if I´m with you I´ll take the chance

Oh can´t you see it baby
You´ve got me going crazy


Wherever you go, whatever you do
I will be right here waiting for you
Whatever it takes or how my heart breaks
I will be right here waiting for youI kärlekens värld finns inga regler och lagar om hur allt ska vara utan varje relation är unik.
Om allt i grunden stämmer värderingar, man är lika, har samma intressen, glädje, skratt och skämt och samtalen tar ingen ände och där man också satt ord på förutsättningar för ett förhållande och passion som man rör vid hela tiden med en smekande hand utan att träffas det är det som kallas kärlek och det är bara att släppa kontrollen och träffas.
"Kärleken övervinner allt - Låt oss besegras av kärleken"

De som sen fortsätter i ett förhållande och ibland i ett livslångt äktenskap har byggt det från grunden med kärlek.

Irma, Irmelin
 
Idag behöver jag bara åka in till Västervik för en timma på kursen. Tycker att det är lite slöseri med tiden för åker jag kl 11.55 och är hemma 16.45 så går det 5 timmar för att vara på skolan 1 timma. Ineffektivitet kallas det.

På förmiddagen gjorde jag färdigt Vladdes grupp på Facebook. Han är en duktig textförfattare från Våler i Norge som jag har samarbetat med i snart 4 år. 
Jag har översatt hans text "Kom til meg min kjaere" till engelska och då fick den titeln "Come to me my love".
Vi har gjort en del skivomslag tillsammans och mycket annat.
När jag skulle gå från skolan in till stan för att ta bussen hem så fick jag skoskav och det var en pina varje steg jag tog. Inget skönt alls.
Konstig kväll men jag skrev av mig allt innan det kom till något negativt tänkande. Bara lite funderande tankar kvar som gör att jag är inne i en period då jag inte kan sova utan sitter uppe nästan hela nätterna och skriver.

Den här låten hittade jag på Youtube

Lyssna och njut

Chunky Chinese Kid Sings Better than Whitney Houston! - I Will Always Love You

http://www.youtube.com/watch?v=MPCjIGyrtYc

Vilhelm, Helmi

Irene, Irja

Marianne, Marlene
Påskdagen

Idag så blir jag ett år äldre och jag fyller alltså 53 år.
Vart har alla åren tagit vägen?
Är fortfarande 25 år som på bilden i sinnet förstås men kroppen kanske är och känner sig lite äldre och lite mer sliten.
Har 12 år kvar till pension och tittar man tillbaka 12 år så var det 1998 och inte alls länge sedan knappt igår. Skrämmande.
Försöker leva i nuet som jag skulle dö imorgon och försöker att ta vara på tiden och njuta av den allt vad jag kan för jag lever ju bara en gång och livet kommer inte åter.
Jag försöker vara snäll och trevlig mot mina medmänniskor och att inte vara osams med någon och skulle det vara så att jag kanske har småbråkat med någon innan man ska sova så kämpar jag för att klara ut problemet så kan man sova i lugn och ro.

Får se om jag får fira min födelsedag i glädjens tecken eller som ledsenshetens dag som i så många år under min levnad på grund av lite olika orsaker. Eftersom den 4 april ofta infaller under påskhelgen så var alkoholen närvarande i min närhet under många år som är ett vanligt fenomen under storhelger. Andra gånger andra saker.

Ser också att almanackan har fått två nya namn den här dagen. Förr var det alltid Ambrosius som hade namnsdag men nu har Marianne och Marlene tagit den platsen. Jag säger grattis på namnsdagen till Marianne i Linköping som jag jobbade tillsammans på HSB och också grattis till Marlene min kompis som bor i Alstermo.

Min bror Kent och hans familj som består av Lotta och barnen Emma och Sara kom till mig och jag blev bjuden på mat på Tindered. En angenäm måltid och vi hade riktigt trevligt.
Tack för maten och den fina servisen jag fick.
En lyckad födelsedag får man allt säga när dagen sen lider mot sitt slut.

Ferdinand, Nanna
Påskafton

GLAD PÅSK!

Har jobbat till kl 5 och sen städade hemma eftersom mamma och min lillasysters familj kommer imorgon.

Blev bjuden på fika till Ann-Sofie och det var trevligt.
Annars blev det en konstig avslutning på kvällen genom
många missförstånd.
 
Fick flera förfrågningar på Facebook om jag hade blockat någon eller gjort något annat för det var ingen som kom in på min sida. Men hade inte gjort något. Oskyldig som vanligt😀.
Skrev som vanligt och här är det senaste alstret.

Sanningens ord

Det är inte som du tror
I ditt innersta hjärta och själ
har du svaret och du vet det
ingen av oss vill ändra på det
Att du har svårt att vänta
likväl som jag det är en pina

Allt jag vill är att få älska
Att få komma till ro med dig
Känna att du finns där för mig
Vill inte dela dig med någon
Allt känns bara så rätt för oss
Att vi är ämnade för varandra

Du tvivlar hela tiden på mig
För du vet inte vad jag gör
Men för mig finns bara du
Du som kan göra mig lycklig
Det kommer en dag du är trygg
Trygg tillsammans med mig

Tro mig jag döljer ingenting
Hjärtat och din själ har svar
Orden räcker inte till allt
Menar allt vad jag säger dig
Att smärtan är svår att känna
Sanningens ord jag säger ja

Älskling allt ska bli så bra
Att allt måste få ta sin tid
Smeka din kind, smeka din hud
Att älska och att bli älskad
Att få vakna upp varje morgon
Att få dela livet tillsammans

Eivora
© Eivor.a 100403

Gudmund, Ingemund
Långfredagen

GLAD PÅSK!

Idag är det kanonväder och jag tappade fart är det månntro för att Långfredagen är så lång?
Kommer ihåg förr hur allt inte var tillåtet på Långfredagen som t.ex dans och många andra nöjen och alla affärer var stängda men allting förändras med tiden och vi så med den.
På kvällen var jag fyllechaffis och jag passade då på att åka och hälsa på min mamma i Överum.
Träffade lillasyster men de skulle på fest så det blev inte så mycket att prata. Men hos mamma blev jag bjuden på mat och kaffe och vi tittade lite på gamla kort eftersom jag håller på att scanna in sådana i min dator. Jag hittade några höjdarkort från 80-talet som jag gillar skarpt. För mig så var 80-talet det bästa, allting var så enkelt, klädmodet med fräscha färger blev man glad av, frisyrerna var som friska vindar, pengar hade man, musiken som kom var bra och även inom dansmusiken kom så mycket bra att man nästan levde ute på dansgolven på den tiden så det fanns inget att klaga på utan livet lekte.

Harald, Hervor
Skärtorsdagen

GLAD PÅSK!

Esteren
Dymmelonsdag

Då så har vi kommit till sista dagen i mars och jag börjar redan känna av den här vårstressen att man vill stanna tiden så den inte går för fort för det får inte bli höst på jättelänge.
Mentalt måste jag också fundera ut hur jag ska värja  mig för 1:a april skämten imorgon för annars brukar jag vara rätt lättlurad av mig.

Holger, Holmfrid

Underbart vårväder ute men jag mår inte så särskilt bra så håller mig inne.
Måste ta mig lite i kragen och få lite ordning hemma för man vet inte om det kommer några som gästar mig i helgen. Som tur är fyller jag inte jämt för då hade man väl fått gjort lite mera av det men eftersom jag nu har kommit lite närmare mina anhöriga sen jag flyttade så brukar de komma och gratta mig.
Förstår inte var all tid tar vägen tycker inte jag hinner med någonting nu för tiden. Men tror också att det är lite beroende hur man mår. I bland kan det ju vara lite upp och ned.

Jonas, Jens

Oh, vad konstigt allt blev idag när det blev en timme kortare. För mig räcker inte den normala tiden till och så blev den här dagen så mycket kortare. Men men det är ju som sagt vad man gör med sin tid och vad man prioriterar som viktigast men någonstans tror jag också att många gånger spelar det ingen roll vad man gör för det är något annat som styr ens liv.
Tror nog alla kan känna igen sig i att man ibland bestämmer sig för att göra någonting och hur man än sen gör så är det omöjligt att genomföra det allt bara stannar upp och man kanske blir frustrerad men sen går lite tid och man kan koppla ihop andra saker med den här situationen som blev på ett helt annat sätt än vad man tänkt sig och till det bästa för ens egen skull oftast och det är då jag tror det är något annat som tar över och försöker styra skutan lite.

På kvällen gick jag till Janne. Tittade på Tv, fikade och pratade.
Tittade på två jätteintressanta program på Tv.
Först ut var programmet om Haakon och Mette-Marit i norska kungahuset. Man fick se när de träffades och ljuv romantik uppstod och hur kärleken till varandra blev så stark så den stod emot när drevet gick mot Mette-Marit då hon först var en flicka av folket och sen när hennes osunda leverne var skandalfläckat.
Haakon stod rakryggad och vågade möta folket och pressen och bemöta kritiken. När han stod där så såg han så stark och trygg ut och det syntes vad han ville och hade bestämt sig för, att få Mette-Marit.
Han kärleksfulla hantering av Mette-Marits son stärkte min bild av han som kärleksfull fader.
Sedan när Mette-Marit med Haakon mötte pressen och vågade visa sina känslor när tårarna kom på de bägge och kärleken lyste som en gloria runt dem och de visade hela omvärlden hur lyckliga de var då blev jag också glad av att jag just tittade på det här programmet.

Det andra programmet var Spårlöst där de letar efter anhöriga.

Malkolm, Morgan

Rudolf, Ralf

En härlig ljummen vårdag. Äntligen kunde man gå med öppen jacka.

Emanuel

Idag underbart soligt vårväder här där jag bor.
Jag väntar på våren den gör mig glad.
Jag längtar till den fina tid som kommer nu med blommor och då allt blir grönt.

Marie bebådelsedag
Våffeldagen

Idag är det våffeldagen. Men jag ska inte baka några våfflor. Det finns ingen anledning eftersom jag lever ensam och då är det inte lika kul att göra det.
Jag gillar våfflor med grädde och lite sylt även att det kanske inte är det bästa för att gå ned i vikt av.
Men fick min beskärda del av våfflor iallafall senare på kvällen.

Gabriel, Rafael

Västervik idag också och lika grått och trist som igår.
Men även att det är grått och trist så känner man i hela kroppen att det är nåt på gång.......det är våren som är på gång med allt vad det innebär.
Ljuset blir allt tydligare och dagarna blir längre med ljuset och man får en sådan där härlig pirrande känsla i varenda millimeter av kroppen och man känner sig så sprudlande glad oavsett vad som händer runt omkring en.
Med god musik och något annat extra så förstärks alla sinnen. Man blir också mycket mer mottaglig för intryck och andras pockande på uppmärksamhet. Våren är en perfekt tid för romantik då man efter en lång vinter har varit i ide och sen kommer ut i denna ljuvliga tid ja, det kan inte bli annat än att många känslor blir satta i spel.
Vad som man sen gör med alla dessa känslor det är upp till var och en.
Grunden är ju att alla blir lite lättare till mods och även positivare och gladare mot medmänniskorna.
Det som sen ska medföra att det är lite lättare att träffa någon om man är ensam oavsett om det handlar om vänskap eller kärlek.
Det finns inget ljuvligare än om man träffar någon den här tiden av kärlek.
Ljuv romantik som uppstår där man ibland försöker streta emot allt vad man kan för man har kanske funnit sig i att leva ensam med allt vad det innebär.
Man hör fågelsång överallt och vinden viskar.
Men även att det är ljuvligt och lekande lätt så kanske inte allt går som på räls men det är bara kämpa på innan alla pusselbitar hittar rätt plats och framför allt känna sig trygg i att veta vad man vill och att följa sitt hjärta.
Öppna ditt hjärta så kanske din tid av ensamhet är slut. Att älska och att bli älskad är det viktigaste här i livet och vi lever bara en gång så ta vara på livet.

Gerda, Gerd

Åter en dag i Västervik men idag är det grått och trist och även att Västervik är en vacker stad så grånar den ihop med vädret. När det blir lite finare ska jag ta promenader ner till stan efter kursen och kanske man träffar på lite gamla kompisar och kan göra något kul.

Kennet, Kent

Idag säger jag grattis till min bror Kent som har namnsdag.

Ja, så var man tillbaka igen på kursen i Västervik.
Dagarna blir lite långa med resorna så det är lite svårt att hinna med allt när man kommer hem som t.ex att hinna uppdatera bloggen men hoppas på förståelse.

Nu försvinner snön fort när solen skiner och det är plusgrader och det är skönt. Snön är ju inte speciellt vacker nu utan bara brun och smutsig så då kan den lika bra smälta ner för nu är en annan underbar tid stundande.

Bengt

Idag regnade det och det var nog ett vårregn.
Annars är det lite grått och trist ute idag. Solens strålar lyste upp i ca 2 min sen försvann dom igen. Kommer nog inte tillbaka heller för hela himlen är täckt av grått molntäcke.
Eftersom jag kom hem från Norrköping kl 2 i natt så är jag lite trött idag.

Kommentarer

29.12.2010 21:43

Patrik

Gott Nytt År Kram

24.12.2010 22:20

Patrik

God Jul och Gott Nytt År

18.12.2010 20:23

Patrik

Ingen blogg på över en vecka.....
Kram

13.12.2010 22:18

Patrik

Kram

10.12.2010 22:32

Patrik

Inget i dag heller

08.12.2010 22:36

Patrik

Ingen blogg

24.11.2010 22:32

Patrik

Hoppas du får en trevlig resa. Men gör inget som jag inte skulle göra
Kram

20.11.2010 23:19

Patrik

Uppdaterad sent om sider, men bättre sent än aldrig. Kram

18.11.2010 22:27

Patrik

Kram

13.11.2010 21:04

Patrik

Trevlig kväll

Senaste kommentaren

18.11 | 13:13

Hej Gunnar! Ja så så länge sedan det var!
Hoppas allt är bra med dig.
Tack för du kollar och gillar min sida.
Sköt om dig! Kram /Eivor

28.10 | 19:00

Hej Eivor!
Länge sedan vi sågs.Sett din fina blogg o foton. Hälsningar

12.09 | 16:26

Hej. Kul att du skriver om vallonen. Håller helt med dig att det vore underbart om vallonen kunde få liv igen med danser till populära orkestrar.jag minns med glädje den tiden..var det 1800 nyårsafton

04.05 | 19:28

Såå roligt att få ett samtal från dej

Dela den här sidan