26. mar, 2018

Aprikoskärnor

Direktöversatt artikel:

Aprikoskärnor mot cancer: Den verkliga historien om Laetril!

The Truth About Cancer skriver:

"Du kanske har hört talas om "laetril" och hur det kan bidra till att läka cancer, inklusive bröstcancer. Laetril är handelsmärket för aprikoskärnor (det heter även amygdalin eller vitamin B17). Du kan också ha hört om några möjliga faror också.

Tyvärr är "vitamin B17" ännu ett naturligt ämne som har blivit offer för missinformation och dålig press . Sanningen är att aprikoskärnor har konsumeras för sina näringsmässiga och helande egenskaper för hundratals, kanske tusentals år, speciellt i de kalla, torra områden där aprikosträd naturligt växer.

Vad Hunzas visste om aprikoskärnor:

På 1930-talet skrev major sir Robert McCarrison om en stam som heter Hunzas som bodde i det avlägsna landet nära norra Pakistan. Han stötte på detta härdiga samhälle medan han arbetade med indiska medicinska tjänsten. Enligt McCarrisons skriftliga iakttagelser tycktes Hunzas ha en perfekt hälsa . Vissa levde över 135 år och ingen i deras klan hade några av de så vanliga förhållandena i den moderna världen som diabetes, fetma, hjärtinfarkt och cancer.

Sedan, tjugo år senare, upptäckte Dr. Ernest Krebs, en biokemist med en önskan att förstå vad som gör cancercellerna, att upptäcka McCarrisons skrivande om aprikoskärnor. Krebs började också studera Hunzas livsstilsvanor.

Vad som blev klart för Krebs var att Hunzas vitalitet hade mycket att göra med deras övergripande livsstil och kost. Deras diet bestod av rå mjölk, enstaka kött- och benbuljong , färska korn och grönsaker. De åt lite socker och som nomader och herdare fick de naturligtvis massor av träning. Den andra egenskapen som var unik om Hunzas är att de åt massiva mängder aprikosfrökärnor .

Förbryllad, Krebs fortsatte sin forskning tills han hittade vad han trodde var det hemliga vapnet inne i ödmjuk aprikoskärn när det kom till tumörutrotning - glykosiden amygdalin .

Vad är Amygdalin?

Amygdalin är ett kraftfullt fytonutrient som finns i aprikoskärnor, tillsammans med många andra fröbärande naturliga livsmedel (uppskattningar varierar från 1 200 till 1 500 livsmedel). Det finns i högsta koncentrationer och med de mest effektiva medföljande enzymerna i aprikosfrökärnor . Amygdalin är en nitrilosid och dess struktur liknar bäst av ett B-komplex vitamin, så Krebs heter det "B17". Inte överraskande saknas amygdalin i stor utsträckning från Standard American Diet .

Ämnet laetrilen skapades av Dr. Krebs som ett koncentrat av amygdalin och skapas genom att extrahera det från aprikoskärnor.

Föreningar i aprikoskärnor som gör dem cancerdödare:

Amygdalin finns i aprikoskärnor och i laetril innehåller bensaldehyd och cyanid, två potenta föreningar mot cancer. Du hörde det rätt! Cyanid är faktiskt en av de substanser som gör aprikoskärnor en potentiellt effektiv modalitet för cancer.

Tyvärr var förekomsten av cyanid i Laetrile också ursäkt för att FDA brukade förbud i USA 1971. Före denna tid var lättillgänglig laetril tillgänglig i USA .

Faktum är att skandalen omger orsakerna till att laetril fortfarande är förbjudet i detta land, och känsliga ögon pekar på Big Pharmas djupa fickor och köpta och betalade för partnerforskningsinstitutioner. I mitten av 70-talet gjorde undersökande journalisten G. Edward Griffin fördjupad undersökning av omständigheterna kring FDA-förbudet. Det han upptäckte var chockerande. Han avslöjade dokument som begravdes av Sloane-Kettering Cancer Institute som visade att laetril var "mycket effektiv" mot cancer.

Faktum är att många hälsosamma livsmedel som bitter mandel, hirs, sprit, limabönor, spenat, bambuskott och jämn äppelfrön har mängder cyanid i dem, men de är fortfarande säkra att äta . Detta beror på att cyaniden förblir "låst" i ämnet i dessa växter. Cyaniden är ofarlig när den är bunden inom andra molekylära formationer. Dessutom har kroppen sin egen säkerhetsmekanism i form av det rhodanesiska enzymet, vars arbete är att "fånga" några fria cyanidmolekyler som kan ha blivit rymda och göra dem ofarliga.

Cancerceller, å andra sidan, är inte normala celler ; De innehåller ett ämne som heter beta-glukosidas (vilka friska celler innehåller inte). Beta-glukosidas är enzymet som "låser upp" cyanid och bensaldehyd i amygdalinmolekyler. När beta-glukosidas i en cancercell låser upp en amygdalinmolekyl skapas en toxisk synergi som specifikt riktar sig mot cancerceller och lämnar friska celler orörda och oskadade.

Det verkar som om naturen har skapat den perfekta cancermålningsmekanismen i amygdalin - och vetenskap samt antecdotiskt bevis sedan mitten av 1850-talet har bevisat detta. Det verkar också lite konstigt att det nationella cancerinstitutet själv bestämde sig för att utföra mänskliga kliniska prövningar med laetril i början av 1980-talet, vilket tyder på ett prejudikat av åtminstone några tidigare vetenskapliga bevis på substansens cytotoxiska (dvs. cancerberoende) effekter.

Och mycket ny forskning börjar komma ut som igen lyser anti-tumör effekterna av cyanid i den specifika formen att den presenterar sig inom naturligt förekommande ämnen. Den här nya forskningen innehåller en bulgarsk studie från 2017 som fann bevis på "högre cytotoxisk effekt" för amygdalin vid snabbt utvecklande tumörer .

Likväl stämmer konventionell medicin till dess samma gamla retorik när det gäller B17 / laetril / amagdylin. Enligt National Health Institutes (NHI) hemsida om laetril / amagdylin, som omarbetades i mars 2017:

Laetril har visat liten cancer mot cancer i djurstudier och ingen cancer mot cancer i humana kliniska prövningar.

Dessutom anger de att:

Biverkningarna i samband med laetriltoxicitet speglar symptomen på cyanidförgiftning, inklusive leverskador, svårigheter att gå (orsakade av skadade nerver), feber, koma och död.

Men på samma sida erkänner de också att "Laetrile först användes som cancerbehandling i Ryssland 1845 och i USA på 1920-talet." Förvirrad än?

Amygdalin från aprikoskärnor:

Dessa dagar aprikoskärnor är det enklaste sättet att ta amygdalin, eftersom laetril fortfarande är förbjudet av FDA i USA. Den goda nyheten är att dessa kärnor är lätta att hämta på hälsokostaffärer eller online och är också ganska billiga. Dessutom finns kliniker fortfarande utanför USA där B17 eller laetrilterapi fortsätter att administreras. Laetril används ofta förutom andra terapier som natriumbikarbonat (natron) .

Om du tycker att B17-behandling kan vara något du vill undersöka ytterligare, var noga med att få fakta om dosering och eventuella biverkningar. Tala med din inbyggda läkare om din speciella situation och om amagdylin som erhållits från aprikoskärnor (eller laetrilterapi om du bor utanför USA) är rätt för dig.

Medan mysteriet kan förbli den främsta orsaken till Hunzas fantastiska vitalitet, är en sak säker: deras enkla och stressfria sätt att äta, arbeta, interagera och flytta sina kroppar har gjort dem till exempel på den hälsa som du är kunna ha när du tar proaktiva steg för att läka din kropp naturligt."

Senaste kommentaren

18.11 | 13:13

Hej Gunnar! Ja så så länge sedan det var!
Hoppas allt är bra med dig.
Tack för du kollar och gillar min sida.
Sköt om dig! Kram /Eivor

28.10 | 19:00

Hej Eivor!
Länge sedan vi sågs.Sett din fina blogg o foton. Hälsningar

12.09 | 16:26

Hej. Kul att du skriver om vallonen. Håller helt med dig att det vore underbart om vallonen kunde få liv igen med danser till populära orkestrar.jag minns med glädje den tiden..var det 1800 nyårsafton

04.05 | 19:28

Såå roligt att få ett samtal från dej

Dela den här sidan