3. jan, 2018

KARDBORREROT OCH DESS FÖRDELAR.

* magcancer, lungcancer, tjocktarmscancer, bukspottskörtelcancer, bröstcancer, levercancer, renar o avgiftar blodet, stärker lymfan/ lymfsystemet, vätskedrivande, matsmältning, diabetes.

Kardborrerot (Burdock root) bekämpar cancer och diabetes.

"Kardborrerot avgiftar blodet, lymfsystemet och huden:

Om jag sa till dig att en viss växts rötter kan avgifta ditt blod, lymfsystemet och huden? Skulle du vara intresserad? Då borde du veta om kardborre-rot ( burdock root).

Kardborrerot har blivit uppskattat över kontinenter i tusentals år för sin förmåga att rena blod och kyla ner inre hetta. Internt och externt så har det potenta antiinflammatoriska och antibakteriella effekter på människokroppen. Nyare studier visar också att kardborre innehåller fenoliska syror, quercetin och luteolin, som alla är kraftfulla hälsofrämjande antioxidanter.

På samma sätt som maskros så kan du göra te på kardborrerot, och det kan också hittas som kosttillskott, eller ätas som en grönsak. Vad smakar det som? Kardborre har en behagligt knaprig konsistens och en jordig, söt smak som liknar lotusrot eller rotselleri. Läs vidare för att få reda på hur fantastiskt Kardborrerot verkligen är, inklusive medicinska användningar av kardborre vid behandling av allvarliga kroniska sjukdomar som cancer och diabetes!

Fördelarna med Kardborrerot är vidsträckta och imponerande. Här är några av de bästa sätten att förbättra din hälsa på allvar.

1. Blodrenare:

I traditionella växtbaserade skrifter beskrivs Kardborrerot som en "blodrenare" eller "alterativ" och att det rensar blodet på toxiner. Kardborrerot har aktiva ingredienser som har befunnits avgifta tungmetaller från blodet, förbättra organhälsa och hälsan i hela kroppen. Det främjar också blodcirkulationen till hudytan, vilket förbättrar hudens hälsa.

2. Förstärker Lymfsystemet:

Lymfsystemet är främst kroppens inre "avloppssystem", ett nätverk av blodkärl och lymfkörtlar som bär vätskor från vävnader runt kroppen i blodet och vice versa. Om du kan göra ditt lymfsystem starkare så kan du hjälpa din kropp att avvärja all slags sjukdom och allvarliga hälsoproblem. Kardborrerot hjälper till att framkalla lymfatisk dränering och avgiftning. Som en naturlig blodrengörare har den en underbar effekt på lymfsystemet.

3. Naturligt diuretikum (urindrivande):

Diuretika stimulerar njurarna och hjälper kroppen att bli av med överskott av vätska, främst vatten och natrium. Kardborrerot är en naturlig diuretik, så genom att inta Kardborrerot så kan du naturligt och enkelt hjälpa din kropp att eliminera överskott av vatten genom att öka urinproduktionen. Genom att höja hastigheten av urininering kan Kardborrerot hjälpa till att ta bort avfall från blod och kropp.

Om du har problem med vätskeretention bör du fråga din läkare om att försöka kardborrerot innan du använder receptbelagda produkter.

4. Hudläkande:

Utvärtes-produkter som innehåller Kardborrerot har erbjudit lättnad från irriterande hudproblem i åratal. Från akne till eksem, mot psoriasis, är kardborrerot känd för att lugna och läka dessa vanliga hudproblem. Konsumtionen av kardborre har också hjälpt många människor med hudproblem genom sina blodrengörande och inre kylningsförmåga.

Vetenskapliga studier har till och med visat att kardborrextrakt kan förbättra de kliniska tecknen på åldrande hud! En studie från 2008 visade att topisk behandling med ett naturligt kardborre-extrakt förbättrade signifikant metabolismen av den dermala extracellulära matrisen och ledde till en synlig rynkreduktion. Av goda skäl så kommer vi sannolikt att se Kardborrerot användas mer och mer i hudvårdsprodukter, speciellt för mogen och torr hud.

5. Skyddar mot diabetes

Kardborrerot innehåller inulin, en löslig och prebiotiskt fiber som hjälper till att förbättra matsmältningen och sänka blodsockret, vilket gör det till ett utmärkt val för personer som försöker på ett naturligt sätt att hantera sitt blodsocker. I Europa används den färska roten för att sänka blodsockret, dess innehåll av inulin gör det särskilt lämpligt för diabetes. Djurstudier har också visat kardborrerotens förmåga att minska svårighetsgraden av diabetiska komplikationer, särskilt diabetisk retinopati.

6. Bekämpa cancer:

Europeiska läkare från medeltiden, och senare, använde kardborre för att behandla cancertumörer (såväl som hudåkommor, venerala sjukdomar och urinblås- och njurproblem). Många herbalister säger idag att kardborrerot kan stoppa cancerceller från metastasering, vilket gör det till en potentiell naturlig cancerbehandling. Faktum är att djurstudier av bröst-, tjocktarms- och bukspottkörtelcancer har visats lovande om kardborrerotens förmåga att bekämpa cancer.

En stor orsak till varför Kardborrerot visar löfte om att naturligt bekämpa cancer är det faktum att det innehåller arctigenin. Arctigenin är en lignan som finns i vissa växter i familjen Asteraceae, inklusive "större kardborre" (Arctium lappa), som har visat sig bekämpa cancerceller genom att selektivt stoppa proliferationen av cancerceller och genom att hämma cancercellernas produktion av specifika proteiner (NPAT proteiner), och därmed föröda cancerns förmåga att reproducera.

En annan studie visade att arctigenin var en cancer-specifik fytokemisk som dödade mänskliga lungcancerceller, mänskliga levercancerceller och mänskliga magcancerceller. Studier som denna bevisar vad många har trott i åratal - att kardborrerot är en seriöst effektiv naturlig cancerbekämpare!

7. Förbättrar artrit:

Kardborrerot är känd för sina kraftfulla antiinflammatoriska förmågor, även till att lindra artrit. En studie publicerad i den internationella journalen av reumatiska sjukdomar visade att kardborrerot-te förbättrar inflammatorisk status och oxidativ stress hos patienter med knä-artros, även känd som degenerativ ledsjukdom.

Personer gavs tre koppar kardborrerot-te per dag i fyrtiotvå dagar och bedömdes sedan för inflammatoriska markörer, såsom högkänsligt C-reaktivt protein. Resultaten visade att kardborrerot-te kan betydligt hjälpa människor som lider av artros genom att sänka inflammatoriska markörer.

8. Hjälper att behandla en förstorad mjälte:

Om du lider av en förstorad mjälte så kan kardborrerot hjälpa. Mjälten är ett viktigt "skyddsorgan" som vi litar på för att hålla kroppen fri från infektioner, virus och alla typer av farliga patogener. En förstorad mjälte är en tydligt varningssignal att immunförsvaret kämpar hårt för att ta bort hot från kroppen men misslyckas med att göra det eftersom den inte kan hålla den höga efterfrågan.

Din mjälte är i ständig kontakt med ditt blod, så när Kardborreroten rensar ditt blod så rengör-och skyddar den mjälten också. Den kan hjälpa mjälten eftersom det förbättrar blodkvaliteten såväl som leverhälsa, cirkulation och bekämpar inflammation. Förbättring av dessa fyra faktorer har en direkt positiv effekt på mjältens hälsa, så du vill definitivt inkludera Kardborrerot i din mjältläknings-lista.

9. Bekämpa tonsillit/halsfluss:

Kardborrerot kan hjälpa till att bli av med smärtsam tonsillit. Akut tonsillit är en typ av inflammatoriskt virus som orsakar vävnader inom tonsillerna/halsmandlarna att bli infekterade med skadliga bakterier. Kardborrerot är till hjälp för tonsillit eftersom det ökar sårläkning, minskar inflammation och hjälper till att lindra hosta, ont i halsen och smärta."

Senaste kommentaren

18.11 | 13:13

Hej Gunnar! Ja så så länge sedan det var!
Hoppas allt är bra med dig.
Tack för du kollar och gillar min sida.
Sköt om dig! Kram /Eivor

28.10 | 19:00

Hej Eivor!
Länge sedan vi sågs.Sett din fina blogg o foton. Hälsningar

12.09 | 16:26

Hej. Kul att du skriver om vallonen. Håller helt med dig att det vore underbart om vallonen kunde få liv igen med danser till populära orkestrar.jag minns med glädje den tiden..var det 1800 nyårsafton

04.05 | 19:28

Såå roligt att få ett samtal från dej

Dela den här sidan