14. nov, 2017

Vetegräs

Översatt från google

Vetegräset stöder kroppens läkningsprocesser och ger full spektrumpåfyllning av mineraler och fytonäringsämnen. Tidigare studier har visat att klorofyll - som vetegräset är rikt på - kan aktivera gener i kärnan som tillåter oss att absorbera solljus som i fotosyntesen av växterna. Vetegräsjuice är effektivt eftersom det innehåller nästan alla kända mineraler, vitamin A, B-komplex, C, E och K. Den är rik på protein och innehåller 17 aminosyror, proteinernas byggstenar. Eftersom det innehåller alla väsentliga aminosyror anses vetegräs vara en fullständig näringskälla.

Klorofyll

Klorofyll är en grön pigmenterad molekyl som tillåter växter att absorbera solenergi och använda den för fotosyntes - processen att göra kolhydrater från vatten och CO2. Klorofyll finns endast i gröna växter och har en molekylär struktur som nästan helt liknar hemoglobin i blodet. Som andra gräsarter är vetegräs en rik källa till denna molekyl. Djur förändrar deras fysiologiska tillstånd i repons till miljön.
En studie visade att införandet av klorofyll i djurens kost reducerade fettmassan genom lätt exponering, även om de åt samma mängd mat. När klorofyllmetaboliten var närvarande, ökade ljusexponeringen produktionen av ATP, minskad oxidativ skada och ökad livslängd, utan påverkan på reproduktion. Möss med klorofyll i kosten med över flera månader visade minskad systemisk inflammation uppmätt med plasma-a-makroglobulin. Hypotesen är att ljusenergin absorberas och överförs till mitokondriellt koenzym Q (2). Klorofyll är tillgänglig från många växter, men vetegräset är unikt eftersom det innehåller över 100 näringsämnen vi människor behöver.
Om de odlas under optimala förhållanden kan de absorbera upp till 92 av de 115 mineraler vi känner till.
Flytande klorofyll har förmågan att penetrera djupt in i vävnaden där det kan ge syre, rengöra och förnya cellerna.

Klorofyll rensar levern och därmed stöder blodets avgiftning och syreförmåga.

Det har också visat sig påskynda sårläkning, balansera blodsockret, motverka håravfall och gråhet, förhindra förstoppning och öka toleransen mot radioaktiv strålning.

Magnesium

Magnesium är en av kroppens viktigaste mineraler och är nödvändig för andning och tillväxt.
Detta innebär att klorofyll, med magnesium som en centralatom, har förmågan att stärka cellerna, rengöra kroppen och upprätthålla funktionen i cirkulations- och tarmsystemen.

Magnesium är också känt för att stödja absorptionen av andra näringsämnen, såsom kalcium, och skyddar mot kalciumplack, mutationer och förgiftning.

Det kan minska biverkningar av läkemedel.

Dessutom förstärker magnesium immunsystemet och neutraliserar förorenad luft, vilket förklarar varför klorofyll ofta används mot dålig andedräkt.

Senaste kommentaren

18.11 | 13:13

Hej Gunnar! Ja så så länge sedan det var!
Hoppas allt är bra med dig.
Tack för du kollar och gillar min sida.
Sköt om dig! Kram /Eivor

28.10 | 19:00

Hej Eivor!
Länge sedan vi sågs.Sett din fina blogg o foton. Hälsningar

12.09 | 16:26

Hej. Kul att du skriver om vallonen. Håller helt med dig att det vore underbart om vallonen kunde få liv igen med danser till populära orkestrar.jag minns med glädje den tiden..var det 1800 nyårsafton

04.05 | 19:28

Såå roligt att få ett samtal från dej

Dela den här sidan