14. nov, 2017

Salt som dödar och salt som läker

Översättning direkt från google

Salt som dödar och salt som läker

Romarna nämnde salt som "vitt guld" och det här är ursprunget till det engelska ordet lön (lön). Nästan lika kontroversiell som fett, saltet har hängts ut som en syndabock för ett antal livsstilssjukdomar. Precis som fett inte är fet, kan ditt val av salt betyda skillnaden mellan sjukdom och hälsa.

Salt har varit en eftersökt resurs bland människor och djur genom hela vår välkända historia. Under romartiden betalades delar av lön i salt, och det keltiska ordet för salt betyder heligt. Alla kroppsceller är beroende av naturligt salt för att fungera normalt. Kroppen behöver bland annat naturligt salt för att bibehålla cirkulation, rakhet och stabilt blodsocker. Tyvärr saknar "bordssalt" saltets goda egenskaper och blir en belastning på kroppen. Denna artikel kommer att försöka lyfta fram de signifikanta skillnaderna mellan hälsosamt och ohälsosamt salt.

Vi är ofta berättade att salt kan öka blodtrycket, orsaka hjärtstopp, skada njurarna eller orsaka astma och njurstenar. Många självutnämnda "experter" kan inte skilja mellan raffinerad och oraffinerad salt och livsmedelsindustri lobbyister har tyvärr bidragit till ytterligare förvirring bland befolkningen. Naturligt oraffinerat salt har över 90 olika spårämnen som kroppen kan använda sig av. Minst 25 av dessa är verifierade väsentliga spårämnen. Dessutom hittar vi naturligt jod och magnesium som bidrar till normal metabolism och hjärtfunktion.

Oraffinerat havssalt innehåller naturligt selen som hjälper kroppen att avgifta tungmetaller. Det innehåller också övningar som motverkar osteoporos och krom som reglerar blodsockret. Havssalt är en säker kopparkälla som hjälper kroppen att bilda nya blodkärl om cirkulationen är reducerad. Således sänker havssaltet faktiskt blodtrycket till de flesta, eftersom det bidrar till spårämnen som stöder blodtrycksreglering.

Jodbaserat bordssalt - en farlig hype eller industriavfall?

Bordssalt framställs genom en raffinering, där saltet upphettas till extremt höga temperaturer, vilket gör att den förlorar huvuddelen av dess väsentliga spårämnen. Den extrema värmebehandlingen förändrar också saltets struktur, vilket gör det mycket svårare för kroppen att utnyttja den. Medan oraffinerat salt hydrerar cellerna kan raffinerat salt agera uttorkning. Hydrofoba smörjmedel, såsom natriumferrocyanid och natriumaluminiumsilikat, förhindrar bordssaltet att binda naturligt med mänskliga kroppsvätskor. Detta kan också orsaka allvarligt ödem och andra hälsoproblem.

Jodrikt salt låter som det är extra bra, men fina namn kan lätt luras. Detta salt är bara en skugga av sin naturliga form och läggs till en mängd olika onaturliga substanser såsom blekmedel, smörjmedel, såsom aluminiumhydroxid, syntetiskt kaliumjod och fluor. Vissa tillverkare lägger också till vitsocker och smakförstärkare som MSG (mono-natriumglutamat). Raffinerat bordssalt är vanligen ca. 97,5% natriumklorid och 2,5% kemiska tillsatser.

Ironiskt nog innehåller "hjärtvänliga" saltfattiga produkter ofta MSG, en natriumbaserad smakförstärkare som kan orsaka hjärtattacker hos personer med magnesiumbrist. Många tror att detta kan vara en av de vanligaste orsakerna till mystiska dödsfall på grund av hjärtsvikt bland unga idrottare som faller död under sportevenemang. Enligt Dr Russell Blaylock kan MSG störa hjärtrytmen genom att överstimulera glutamatreceptorerna i hjärtat som styr hjärtrytmen. Mössprov visar att MSG kan orsaka allvarlig övervikt, och mer forskning tyder på att MSG är hälsofarligt. Chinese Restaurant Syndrome är troligt att det beror på MSG, som ofta används i kinesisk restaurangmat och kännetecknas av symptom som hjärtklappning, andfåddhet, bröstsmärta, huvudvärk, svettning, domningar och huvudvärk.

Blekning? Är det då nödvändigt? Är inte salt vitt från tidigare? Nej, naturligt salt är mycket sällsynt helt vitfärgat och kan vara svart, röd, rosa eller blå. Färgen återspeglar olika nivåer av väsentliga spårämnen. Något som många människor inte vet är att raffinerat bordssalt även kan framställas genom råolja, som en restprodukt från oljeraffinaderier.

Många färdiga livsmedel innehåller höga nivåer av raffinerat bordssalt och kan orsaka en rad hälsoproblem. Bordssalt är särskilt skadligt för nervsystemet och cirkulationssystemet. Det stör också med cirkulationen i lymfsystemet, och gör det svårare för kroppen att eliminera slaggprodukter. Så varför använder vi så mycket raffinerat salt i mat? Över 90% av världens salt används direkt för industriella ändamål, vilket kräver ren natriumklorid. De återstående procentsatserna används för konservering och hamnar på köksbordet.

Som anti-bulkmedel används talk och kiselaluminat ofta. Aluminium kopplad till neurologiska problem, och bioackumuleras, i hjärnan och centrala nervsystemet, särskilt i frånvaro av selen, som inte hittas i bordssalt.

Talk är ett känt cancerframkallande, och Johnson & Johnson har dömts två gånger i domstol, bara 2016, där de var tvungna att betala ersättning summor respektive 55 miljoner dollar maj 2016 och 72 miljoner i februari 2016.

Flera andra rättssaker pågår som förbinder talkumtryck mot äggstockscancer.

Trots det faktum att effekterna av oral talkumintag inte studeras väl, US F.D.A. ett särskilt tillstånd att sätta talk i bordssalt, även om det är förbjudet i alla andra livsmedel på grund av toxicitet.

Enligt gällande regler kan bordssalt innehålla upp till 2% talk.

Nyare babypulver består nu av majsstärkelse på grund av cancer av talk.

Andra antiklumpmedel som används i bordssalt inkluderar E341 Trikalciumfosfat, E500 Natriumbikarbonat, E535 Sodium ferrocyanid, E536 Kaliumferrocyanid, E538 Kalcium ferrocyanid, E542 Bone fosfat, E550 Natriumsilikat, E551 Kiseldioxid, E552 Kalciumsilikat, E553a Magnesiumtrisilikat, E553b talkpulver, E554 Natriumsilikat, E555 Kalium aluminiumsilikat, E556 Kalciumsilikat, E558 Bentonit, E559 aluminiumsilikat, E570 Stearinsyra syra~~POS=HEADCOMP, E900 Polydimetylsiloxan.

Jod-kontrovers

Den lilla mängd syntetisk kaliumjod sättes till bordssalt är inte tillräckligt för att kompensera för de flesta jod mängder.

Det kan vara tillräckligt för att förhindra hals sväller orsakade extrem saknas, men bordssalt ensamt inte kan vända jodbrist tillräckligt för att bibehålla optimal hälsa.

Naturlig jod finns i oraffinerat havssalt, men även denna friska salt är inte tillräckligt för att korrigera extrema jod brister.

Sjögrönsaker är bra jod källor men ofta har andra faktorer såsom fluor och andra halogener åtgärdas innan sköldkörteln kan återfå sin naturliga balans.

Enligt Dr Mark Hyman både klor, fluor och brom konkurrerar med jod när sköldkörteln att producera sköldkörtelhormon.

När kroppens jodnivå är låg, andra tillgängliga halogener intar sin plats och blockerar sköldkörteln.

Eftersom fluor har blivit så utbredd i kombination med låga jod nivåer i mat och miljö kan fluor fungera som en effektiv sköldkörtelhämmare, som den gjorde på 50-talet.

Fluor, klor och brom är tillräckligt liknande jod (alla halogener) till sköldkörteln kan absorbera och använda dem i stället för jod.

Även om de liknar jod, menar de inte att de kan användas för att göra sköldkörtelhormon. Om jod är blockerad blir sköldkörteln förmåga att producera sköldkörtelhormon minskar, vilket kan orsaka låga hormonnivåer och låg ämnesomsättning.

Jodbelagt bordssalt med tillsatt fluor kan potentiellt göra problemet ännu värre, vissa studier visar också.

Oraffinerat havssalt innehåller vanligen mer jod än jodrika raffinerade salt och absorberas bättre i cellerna eftersom det är i en naturlig saltstruktur tillsammans med andra stödjande spårämnen.

Havssaltets dolda styrkor

I boken Sjösaltets dolda krafter skriver Dr. Langre att franska forskaren Dr. Alexis Carrel hållit ett kycklinghjärta levande i 27 år genom att hålla den i en isotonisk lösning av vatten och havssalt som förändrats dagligen.

Kycklinghjärtat dog efter att Carrels assistent glömde att ersätta saltlösningen.

Medan en genomsnittlig kyckling kan leva i upp till 10 år visade Carrel att det skulle tredubblas om saltförhållandena var optimala.

Havsvatten innehåller alla kända mineraler och spårämnen i organisk form och i optimala förhållanden för människokroppen.

Den franska biologen och fysiologen Dr. René Quinton använde havsvatten som blodtransfusion på tusentals patienter i Frankrike och Egypten i början av 1900-talet.

Läkare i marinan använde också havsvatten som blodbytes under första världskriget efter att blodserumsskikten gick tomma.

Salt har vitala funktioner i kroppen

Salt kan stabilisera instabil hjärtslag och är väsentlig för reglering av blodtryck i kombination med tillräckligt rent vatten.
Salt är centralt för att hjälpa kroppens celler att bli av med surt överskott - särskilt hjärnceller.
Salt hjälper till att balansera blodsockernivån.
Salt hjälper till att generera vattenkraft i kroppens celler.
Salt är viktigt för att återställa en normal elektrisk membranpotential.
Salt stöder ständigt kommunikation av nervceller och informationsprocesser från födsel till dödsfall.
Salt hjälper kroppen att absorbera matpartiklar genom tarmkanalen.
Salt är viktigt för att bli av med slem från lungorna, särskilt vid astma och cystisk fibros.
Salt hjälper till att öppna upp täta bihålor.
Salt är en kraftfull naturlig antihistamin.
Salt är viktigt för att förhindra muskelkramper.
Salt kan motverka överdriven salivsekretion.
Salt stärker benstrukturen och motverkar osteoporos (osteoporos). Skelettet är 27% salt och 22% vatten.
Salt är viktigt för sömnstyrning.
Salt kan förhindra urinsyra och artrit.
Salt är viktigt för att upprätthålla normal sexualitet och libido.
Salt kan förhindra åderbråck och ådror på benen och låren.
Salt bidrar med väsentliga spårämnen som stöder alla kroppens uppgifter.
Kroppens främsta saltreglerande kropp, njurar, är också mycket beroende av att saltet är bredspektrum och av god kvalitet.

Högt intag av skadligt bordssalt kan vara en av orsakerna till biverkningsdysfunktion.

Japanarna äter mest salt över hela världen, även bland dem med högsta livslängd.

Vi rekommenderar endast oraffinerat salt. Vissa soltorkade oraffinerade havssalter eller stenmjöl himalayasalt.

Varför stensalt? Är det så viktigt då kanske du tror?
Salt är vanligtvis målade med metallblad, och dessa bryts ned av friktion och måste bytas ut årligen.
Denna metall är giftig och hamnar i himalayasaltet.

Oraffinerat havssalt är ofta gråaktigt och har en fuktig konsistens.

Tyvärr är naturligt salt knappt i norska livsmedelsbutiker, med undantag för några Coop-butiker i Oslo som tar in varor från SanaBona.

Även dyrt "gourmet salt" från matvaror har genomgått raffinering metoder som tar bort de flesta av de fördelaktiga spårämnena.

Himalayasalt och oraffinerat havssalt finns i norska hälsokostaffärer och olika nätbutiker.

Till vänster: Tvätt / blekt raffinerat "gourmet salt". Till höger: oraffinerat soltorkat havssalt.

Dr Batmanghelidj har hjälpt tusentals människor att förbättra hälsan med hjälp av vatten och naturligt oraffinerat salt.

I boken Water & Salt argumenterar han för att många av våra vanligaste livsstilssjukdomar till stor del beror på kronisk dehydrering på cellnivån.

Vetenskapliga dokument och intervjuer med Batmanghelidj och den kända motiverande jätten Anthony Robbins finns på denna sida.

Binjurarna reglerar behovet av salt

En del av binjurarna kallas cortex står för produktionen av hormonet aldosteron.

Detta hormon reglerar njurens utsöndring av mineraler tillsammans med urinen.

När binjurarna är trötta reduceras aldosteron nivåerna, och resultatet är att njurarna delar mer salt än de borde.

Detta försöker kroppen att kompensera genom att låta oss ha saltiga livsmedel.

För lite salt är mer skadligt än för mycket

Enligt en studie i 2011 Journal of the American Medical Association finns det en koppling mellan områden med lågt saltintag och ökad risk för stroke, hjärtinfarkt och tidig död.

En annan studie från 2011 bekräftade denna observation där lågt saltintag resulterade i högre mortalitet från hjärtsjukdom.

Salt-låg kost bidrar till ökade nivåer av renin, kolesterol och triglycerider i blodet visade en studie från American Journal of Hypertension.
Författarna drog slutsatsen att saltbegränsning kan få negativa effekter på befolkningens hälsa.

En studie från 2011 visade att personer med typ 2-diabetes hade högre risk att dö tidigt på en fet diet.

Dessutom visade en Harvard studie från 2010 som salt dålig diet hade ett klart samband med insulinresistens, som är föregångaren till typ 2-diabetes.

Saltbrist är också ett problem för idrottare, särskilt i uthållighetssporter. Nyligen genomförda studier har visat att uthållighetsidrottare enkelt utveckla låga natriumnivåer i blodet eller hyponatremi, även utan andra kognitiva symtom. I Boston maraton finns i 2002, att 13% av 488 löpare hade hyponatremi, och studier av andra uthållighet har funnit hyponatremi bland upp till 29% av deltagarna (9, 10, 11, 12).

Exotiska saltvarianter

Andra goda salter är röda Alaea-salt från Hawaii, rik på vulkanisk järnoxid.

Persiskt blått salt från Iran med en ledtråd av söt smak är högkomprimerade saltkristaller.

Kala namak är ett svart vulkaniskt salt från centrala Indien med en distinkt svavelsmak.

Hippocrates-programmet bygger på 80 års klinisk erfarenhet gjord vid Hippocrates Health Institute i Florida och Tree of Life Rejuvenation Center i Arizona.

Vår ideologi bygger på den övergripande förståelsen för människans framtid, där immunsystemet stärks genom naturliga metoder och färskt levande livsmedel.

Detta steg för steg-program ger dig allt du behöver för att återställa din naturliga hälsa och förverkliga din genetiska potential.

Vi fokuserar på en levande och ren växtbaserad diet som ger optimal näringstillväxt och matsmältning.

Levande mat laddar upp batterierna på cellnivån.

Senaste kommentaren

18.11 | 13:13

Hej Gunnar! Ja så så länge sedan det var!
Hoppas allt är bra med dig.
Tack för du kollar och gillar min sida.
Sköt om dig! Kram /Eivor

28.10 | 19:00

Hej Eivor!
Länge sedan vi sågs.Sett din fina blogg o foton. Hälsningar

12.09 | 16:26

Hej. Kul att du skriver om vallonen. Håller helt med dig att det vore underbart om vallonen kunde få liv igen med danser till populära orkestrar.jag minns med glädje den tiden..var det 1800 nyårsafton

04.05 | 19:28

Såå roligt att få ett samtal från dej

Dela den här sidan