24. jul, 2016

Länk-This “healthy” food can cause Brain Damage and Breast Cancer. You Should stop eating it IMMEDIA

Undvik allt med soja så blir hälsan bättre.
En enkel översättning här:

Denna "hälsosam" mat kan orsaka hjärnskador och bröstcancer. Du bör sluta äta det omedelbartMånga hälsomedvetna amerikaner, i ett försök att förbättra sina matvanor, har bytt till att äta tofu i stället för kött eller ägg. Sojaindustrin skulle få er att tro att detta är ett smart drag för ditt hjärta hälsa, men i verkligheten bearbetade soja, som innehåller tofu, är inte en hälsokost.

Du är mycket bättre att äta ekologiska ägg, gräs-utfodrats med kött och råa mejeriprodukter än du äter behandlas soja.

"Till skillnad från i Asien där människor äter små mängder av hela sojabönor produkter, västra matberedare separera sojabönor i två gyllene råvaror-protein och olja. Det finns inget säkert eller naturligt om detta, "Dr Daniel säger.
line2
line2

"Dagens högteknologiska bearbetningsmetoder inte bara misslyckas med att ta bort anti-näringsämnen och gifter som finns naturligt i sojabönor, men lämnar giftiga och cancerogena rester skapats av höga temperaturer, höga tryck, alkali och syrabad och petroleum lösningsmedel", fortsätter hon .

Det värsta av de värsta när det gäller sojaprodukter är de fraktionerade produkter som sojaproteinisolat och hydrolyserat växtprotein, som alla bearbetade soja innehåller fytater som blockerar mineralupptag och trypsininhibitorer som blockerar matsmältningen.

Tofu är ett steg upp eftersom det är en hel sojaprodukt, men det är fortfarande innehåller anti-näringsämnen som anges ovan.

Hälsoproblem Kopplat till Soy

Bland de många hälsoproblem som är kopplade till en hög soja kost är:
• Sköldkörtel problem, inklusive viktuppgång, letargi, sjukdomskänsla, trötthet, håravfall, och förlust av libido
• Ökat pubertet och andra utvecklingsproblem hos spädbarn, barn och ungdomar
• Cancer
• Hjärnskada
• Sjukdomar i reproduktionsorganen
• Soja allergier

Samtidigt har studier granskats av Dr Daniel och hans kollegor fann att soja inte tillförlitligt lägre kolesterol, och i själva verket höjer homocysteinnivåerna hos många människor, som har visat sig öka risken för hjärtsjukdomar, stroke, och fosterskador. I själva verket, enligt Daniel, kan soja öka risken för hjärtsjukdom.

Som ett resultat har hon och andra experter skickade en 65-sidig inlaga till FDA be dem att dra tillbaka "soja förhindrar hjärtsjukdom" hälsopåstående som de godkända redan 1999, och låt oss hoppas att de gör det rätta och följa.

Det är mycket viktigt att veta också att barn och spädbarn, som fortfarande utvecklas, är särskilt utsatta för soja hormonliknande effekter. En Lancet studie visade att den dagliga exponeringen för östrogen-imiterar kemikalier för spädbarn som konsumerar soja formler var 6-11 gånger högre än vuxna konsumerar sojalivsmedel.

Och blodkoncentrationen av dessa hormoner var 13000 till 22000 gånger högre än östrogen i blodet. Ett spädbarn som uteslutande matas soja formel får östrogen motsvarande (baserat på kroppsvikt) på upp till fem p-piller per dag. Så snälla inte mata ditt barn soja modersmjölksersättning, eller ditt barn soymatar (om du inte kan amma och letar efter en formel alternativ, här är ett recept för en sund hemlagad modersmjölksersättning). Effekterna är så potent att även gravida kvinnor bör undvika att äta sojaprodukter för säkerheten för deras ofödda barn.

Och det finns mer:

• Sojabönor är hög i naturliga gifter, även känd som antinutrienter. Detta inkluderar en stor mängd inhibitorer som avhåller de enzymer som behövs för protein digestion. Vidare är dessa enzymhämmare inte helt inaktiverad under vanlig matlagning. Resultatet är omfattande mag nöd och kroniska brister i aminosyraupptaget, vilket kan resultera i farliga pankreasnedsättningar och cancer.

• Sojabönor innehåller hemaglutinins, som orsakar röda blodkroppar att klumpa ihop. Sojabönor har också tillväxtdämpande medel, och när dessa ämnen minskar i behandling, är de inte helt elimineras.

• Soja innehåller goitrogens, som ofta kan leda till deprimerade sköldkörtelfunktion.
line2
line2

• De flesta sojabönor (över 80%) är genetiskt modifierade, och de innehåller en av de högsta nivåerna av förorening av alla livsmedel bekämpningsmedel.

• Sojabönor är mycket hög i fytater, som förhindrar upptaget av mineraler inklusive kalcium, magnesium, järn och zink, som alla är co-faktorer för optimal biokemi i kroppen.

Det finns några sätt att säkert kunna njuta Soy

Det finns några olika typer av soja som är hälsosamma, och alla av dem är jäst. Efter en lång jäsningsprocess, är fytinsyra och antinutrient nivåer av sojabönor minskas, och deras positiva egenskaper - såsom skapandet av naturliga probiotika - blir tillgängliga för matsmältningssystemet.

Det är också i hög grad minskar nivåerna av farliga isoflavoner, som liknar östrogen i sin kemiska struktur, och kan störa effekten av din egen östrogenproduktion.

Så om du njuta av soja och vill äta den utan att skada din hälsa - och i själva verket förstärkningshälsofördelar - Följande är alla hälsosamma alternativ:

1. Natto, jästa sojabönor med en klibbig konsistens och stark, ost-liknande smak. Den är laddad med nattokinase, en mycket kraftfull blod tunnare. Natto är faktiskt ett livsmedel jag äter regelbundet, eftersom det är den största källan till vitamin K2 på planeten och har en mycket kraftfull nyttiga bakterier, Bacillus subtilis. Det kan vanligtvis hittas i någon asiatisk livsmedelsbutik.

2. Tempeh, jäst sojakaka med en fast konsistens och nötig, svampliknande smak.

3. Miso, jäst soja pasta med en salt, smörig konsistens (som vanligen används i misosoppa).

4. Sojasås: traditionellt är sojasås gjord av jäsa sojabönor, salt och enzymer, men vara försiktig eftersom många sorter på marknaden görs artificiellt med hjälp av en kemisk process.


Kom bara ihåg att alla bearbetade sojaprodukter - sojamjölk, soja hamburgare, soja ost, soja energi barer, soja glass, sojaprotein pulver, etc. - inte hälsokost. Och för att verkligen undvika alla typer av skada sojaprodukter, måste du undvika förädlade livsmedel som de allra flesta av dem innehåller soja ingredienser.

"Det bästa - och kanske det enda - sättet att helt undvika soja i livsmedelsförsörjningen är att köpa hela livsmedel och förbereda dem själva," Dr Daniel säger. "För dem som föredrar att köpa färdiga och förpackade produkter, jag erbjuder en gratis särskild rapport," Där Soys är "på min webbplats. Den listar de många "alias" att soja kan gömmer sig under i ingrediensförteckningar -. Ord som "buljong", "naturlig arom" och "texturerad växtprotein"

En snabb anteckning från våra founder-

Under det senaste året, har min vän Dave vid PaleoHacks arbetat med en hemlig kokbok med världskända Le Cordon Bleu kock Peter Servold.

Tja, idag den nya detta nya fantastiska Paleo Cookbook är äntligen klara att levereras direkt till din dörr för GRATIS

Just det - som en särskild lansering befordran, erbjuder vi vår nya Paleo fettförbränningen kokbok till dig gratis (Chef Pete förlorade 60 pund som använder dessa recept!) - Allt du behöver göra är att bara täcka en liten fraktkostnad (internationella sjöfarten är lite mer).

Få en gratis kopia av Paleo äter här. (Ta detta i dag, eftersom vi beställde endast en liten sats av dessa kokböcker för denna freebie marknadsföring, och de kommer att sälja ut snabbt!)

-> Få gratis kokbok

Grunderna i hälsosam kost - obearbetade, jästa och färskvaror är idealiska, medan bearbetade livsmedel bör undvikas - gäller soja också, så håll dig till dessa grundsatser och du kommer att vara på rätt spår.

Senaste kommentaren

18.11 | 13:13

Hej Gunnar! Ja så så länge sedan det var!
Hoppas allt är bra med dig.
Tack för du kollar och gillar min sida.
Sköt om dig! Kram /Eivor

28.10 | 19:00

Hej Eivor!
Länge sedan vi sågs.Sett din fina blogg o foton. Hälsningar

12.09 | 16:26

Hej. Kul att du skriver om vallonen. Håller helt med dig att det vore underbart om vallonen kunde få liv igen med danser till populära orkestrar.jag minns med glädje den tiden..var det 1800 nyårsafton

04.05 | 19:28

Såå roligt att få ett samtal från dej

Dela den här sidan