4. mar, 2016

Länk-Många välkända tvättmedel innehåller cancerframkallande ingredienser

Många välkända Tvättmedel innehålla cancerframkallande ingredienser (och vad du ska använda i stället)
Dela på Google + Dela på Facebookdela på StumbleUpon Digg this Twittra om detta på Twitter på RedditShare på Linkedin
detergent-460472_640
Diskmedlet du använder kan innehålla dolda cancerframkallande kemikalier. Dessa inkluderar Natriumlaurylsulfat (SLS) / natriumlaurylsulfat (SLES), 1,4-dioxan, NPE (nonylfenoletoxilat och Fosfater Många tvättmedel etiketter tillstånd "Fri från färgämnen och parfymer." - Som betyder inte att det är en naturlig produkt och fri från cancerframkallande ämnen. kvinnors röster för jorden, hade en nationell miljögrupp uppdrag oberoende tester på populära rengöringsprodukter. testerna visade att många av de produkter hade kemikalier kopplade till reproduktiv och endokrina störningar, och cancer. Vad gör det chockerande är det faktum att dessa kemikalier är frånvarande från produktetiketter. Enligt Organic Consumers Association: s 1,4-dioxan Fakta plåt, de kumulativa effekterna av 1,4-dioxan exponering, även vid mycket låga nivåer (några ppb) resulte hos försöksdjur utveckla cancer. Den amerikanska federala reglersystem anser dioxan potens att vara lika med eller högre än många bekämpningsmedel anses vara farliga för människor.
line2
line2
Här är bara några av de kemikalier som är vanliga i kommersiella tvättmedel:
Fenoler: Enligt amerikanska National Institutes of Health, är giftigt fenol och kan orsaka skador på lungor, hjärta, njurar och lever. Plus, är det absorberas snabbt och kan orsaka toxicitet i hela kroppen.
line2
line2
Optiska vitmedel: De flesta tvättmedel innehåller optiska vitmedel, som är kemikalier som lura din förnimmelse. Optiska vitmedel kan innehålla allt från bensen för att disulfonsyra som tros vara extremt giftigt. De syntetiseras från 400 olika typer av kemikalier.
Personer med känslig hud upplever ofta irritation och utveckla hudutslag från optiska vitmedel.
Bleach: klorblekning är ett starkt frätande material. Det kommer att irritera ögon, hud och luftvägar genom att bara andas in gaser. När detta händer en giftig gas släpps som kan orsaka blodiga näsor, neurologiska sjukdomar, huvudvärk och till och med dödsfall. USA Environmental Protection Agency (EPA) har funnit dioxin (en giftig biprodukt av klor) att vara 300.000 gånger mer potent som en cancerframkallande än DDT.
Ytaktiva ämnen: Ett ytaktivt medel är en substans som binder smutsen till oljepartiklar och bär bort dem med vatten under tvättning. En typ av ytaktiva ämnen som används i konventionella tvättmedel är nonylfenoletoxylat, en kemikalie som har visat sig stimulera tillväxten av bröstcancerceller och har förbjudits i Europa.
Doft: Tvättmedel innehåller syntetiska dofter, även om marknadsförs som "doft-fri." Dessa är kopplade till olika toxiska effekter på fisk och däggdjur, och kan orsaka allergier, hud- och ögonirritation för människor.
line2
line2
Om du vill undvika dessa giftiga cancerframkallande kemikalier, prova att göra din egen tvättmedel. Du kan också köpa NaturOli Tvål Nötter. Tvättnötter är torkade skal av den Soapberry. De innehåller saponin som är ett rengöringsmedel som fungerar som tvål och tvättmedel, minus kemikalier - det är 100% naturlig.

Senaste kommentaren

18.11 | 13:13

Hej Gunnar! Ja så så länge sedan det var!
Hoppas allt är bra med dig.
Tack för du kollar och gillar min sida.
Sköt om dig! Kram /Eivor

28.10 | 19:00

Hej Eivor!
Länge sedan vi sågs.Sett din fina blogg o foton. Hälsningar

12.09 | 16:26

Hej. Kul att du skriver om vallonen. Håller helt med dig att det vore underbart om vallonen kunde få liv igen med danser till populära orkestrar.jag minns med glädje den tiden..var det 1800 nyårsafton

04.05 | 19:28

Såå roligt att få ett samtal från dej

Dela den här sidan