4. mar, 2016

Länk-Salt

Den största lögnen om salt som alla tror. Olika Salt typer och hur man väljer den rätte
Vi har varit fel om salt. Olika Salt typer och hur man väljer den rätte komma
Salt ses som en stor brottsling för högt blodtryck och många andra hälsoproblem. Detta grundar sig på tanken att en hög natrium konsumtion skapar högt blodtryck. Ja, är salt hög natriumhalt. Men är natrium viktigt för korrekt absorption av olika viktiga näringsämnen. Det är nödvändigt för en väl fungerande nerver och muskler; det balanserar vatten och mineraler i kroppen.
Det finns många typer av salter med olika smaker, texturer, mineraler och natriumhalten.
line2
line2
Vad är salt gjord av och hur kan det påverka vår kropp
Natrium (Na) och klor (Cl) är de två element som gör det kristallina mineral, salt.
Salt samlas in från förångat havsvatten, andra mineralvatten och saltgruvor.
Salt tillsätts till mat för smak och fungerar som ett konserveringsmedel också. Bakterier har svårt att växa i produkter med hög salthalt.
Djur och människor behöver natrium och klor för att hjälpa hjärnan nerver skicka elektriska impulser till kroppen.
Studier tyder på blodtryck kan minskas med 1-5,4 mm / Hg genom att konsumera mindre salt. Dessa studier visar inga tecken dock att om mindre salt konsumeras, är du skyddad från att ha en hjärtattack, stroke eller död.
Salt kan binda vatten i blodströmmen, som kan höja blodtrycket. Detta är anledningen till att det finns en sådan kontrovers på salt fördelar vs det är eventuella effekter på blodtrycket.
Bearbetade livsmedel i västra kost innehåller höga halter av natrium. Om du äter mestadels hela, naturliga livsmedel, skulle jag inte oroa sig för enstaka stänk av detta mineral på middag.
Låt oss nu diskutera de många gemensamma salter såsom Raffinerad bordssalt, havssalt, Celtic havssalt, Himalaya rosa salt, Kosher salt och deras näringsmässiga egenskaper.
Raffinerad Bordssalt
Livsmedelskvalitet bordssalt är 97% natriumklorid. Eftersom det är starkt marken, klumpförebyggande medel tillsätts för att förhindra den från klumpar. Bordssalt är så raffinerat, de flesta av sina föroreningar och spårämnen har tagits bort. Jod tillsätts ofta bordssalt för att förhindra jodbrist, som orsakar hypertyreos, psykiska funktionshinder och andra hälsoproblem. Mejeri, ägg, tång och fisk har höga halter av jod.
Havssalt
Havssalt är vad som återstår från avdunstat saltvatten. Detta är också främst natrium och klorid. Det är ofta marken mindre än bordssalt. Ju mörkare färg på havssalt, desto fler spårämnen (såsom järn, zink och kalium) och orenheter. På grund av havsföroreningar, kan havssalt också innehålla tungmetaller, såsom bly.
celtic salt
Celtic salt är en gråaktig färg, fuktig salt som är populär i Frankrike. Den innehåller fortfarande en bit av havsvatten, vilket ger det en något fuktig känsla. Denna havssalt är mindre salt än salt. Spårämnen kvar i Celtic salt och har den högsta mängden kalcium och magnesium.
Himalayan rosa salt
Khewra saltgruva är den näst största saltgruva i världen. Det ligger i Pakistan. Khewra saltgruva, är där Himalayan Pink salt bryts ur. Att den rosa färgen av detta salt är från de spårmängder av rost (järnoxid) som finns kvar i saltet. Detta salt är något lägre i natrium sedan koksalt och innehåller 84 mineraler. Några exempel på dessa mineraler innefattar kalium, järn, magnesium och kalcium. Många föredrar smak och dess attraktiva färg strös på deras kokta måltid.
Somliga har Himalayan Pink Salt Kristallampor i deras hem och kontor. Kristall lampan ger en mjuk lugnande glöd. Den avger en elektrisk laddning, berikar miljön med hälsofrämjande negativa joner. Negativa joner hjälpa renar luften av allergener, rök, skadliga bakterier, damm och mer.
line2
line2
Kosher salt
Detta salt användes ursprungligen på grund av en judisk lag som kräver blod tas bort från kött innan den äts. Kosher salt har en kurs flagnande konsistens som är särskilt bra på att utvinna blod.
Kockarna använder kosher salt oftast eftersom det är mer kurs och lättare att plocka upp med fingertopparna, att lägga till en nypa salt här och där. Kosher salt kommer att ha en annan struktur när ätit om det inte är tillåtet att lösa upp inuti maten. Klumpförebyggande medel och jod är mindre benägna att läggas till kosher salt.
Människor väljer vanligtvis sina salt baserad på smak och samvete användning. Om du gillar stänka salt på maten, kan du välja en kurs, mindre mark och raffinerat salt.
När det gäller smak, om saltet löses inom livsmedelsindustrin, är det mindre troligt någon kommer att kunna skilja mellan bordssalt och gourmetsalt. Men om saltet strös på toppen av din måltid du kommer att märka en skillnad. Ju större saltkorn, desto mer av en skur av sin smak du kommer att uppleva.
Baserat på den forskning som samlades för att skriva den här artikeln, är Himalaya rosa salt min favorit alternativ. Det är vackert, smakrika, innehåller 84 mineraler och våra kroppar reagerar på dess närvaro när det intas med vår mat. Det hjälper till att balansera elektrolyter, balanserar pH att minska sura uppstötningar, sänker blodtrycket, förebygga struma och muskelkramper, förbättrar cirkulationen och korrekt metabolism funktion, hjälper tarmarna absorbera näringsämnen och eliminerar sediment för att ta bort gifter.
Himalaya rosa saltkristaller kan också göra ett älskvärt tillägg till din personliga fristad som en vacker, lugn och rening av ljuskälla för alla att njuta av.
En snabb anteckning från våra founder-
Under det senaste året, har min vän Dave vid PaleoHacks arbetat med en hemlig kokbok med världskända Le Cordon Bleu kock Peter Servold.
Tja, idag den nya detta nya fantastiska Paleo Cookbook är äntligen klara att levereras direkt till din dörr för GRATIS
Just det - som en särskild lansering befordran, erbjuder vi vår nya Paleo fettförbränningen kokbok till dig gratis (Chef Pete förlorade 60 pund som använder dessa recept!) - Allt du behöver göra är att bara täcka en liten fraktkostnad (internationella sjöfarten är lite mer).
Få en gratis kopia av Paleo äter här. (Ta detta i dag, eftersom vi beställde endast en liten sats av dessa kokböcker för denna freebie marknadsföring, och de kommer att sälja ut snabbt!)

Senaste kommentaren

18.11 | 13:13

Hej Gunnar! Ja så så länge sedan det var!
Hoppas allt är bra med dig.
Tack för du kollar och gillar min sida.
Sköt om dig! Kram /Eivor

28.10 | 19:00

Hej Eivor!
Länge sedan vi sågs.Sett din fina blogg o foton. Hälsningar

12.09 | 16:26

Hej. Kul att du skriver om vallonen. Håller helt med dig att det vore underbart om vallonen kunde få liv igen med danser till populära orkestrar.jag minns med glädje den tiden..var det 1800 nyårsafton

04.05 | 19:28

Såå roligt att få ett samtal från dej

Dela den här sidan