Blogg-Fredagen den 1 juni
.........................................................................................
Namnsdag: Gun, Gunnel
.........................................................................................
Grattis Håkan Karlsson i Överum på födelsedagen! Hoppas du får en bra dag!
.........................................................................................
Idag begravs Lena Jonsson, Gamleby tidigare Överum. Sänder dig tankar och hoppas du har det bra där du är. Vila i frid!
.........................................................................................
Idag är det den 1 juni och för mig den första sommardagen på sommaren och vad händer då?
Jo då är det ett grått och trist väder med regn nästan hela dagen. Inget kul alls!
Riktigt kallt och blåsigt är det också och termometern visar bara +7,5 grader.
.........................................................................................
För dig som är intresserad av exotiskt kött så finns det här
ett recept på krokodil. Kanske värt att prova!
Det är i Vimmerby på Tempo man kan hitta krokodil och även lite annat.
Under övrigt här på min hemsida hittar du flera recept på andra saker.
Ett litet recept på Krokodil
från Lokaltidningen Nordöstran 27 april 2011
i ett reportage med Roger Jonsson på Tempo i Vimmerby som är handlaren
som säljer exotiskt kött som tex. krokodil, bisonoxe,känguru, struts, alligator, springbock, kamel, zebra och pytonorm
4 st krokodilfiléer á cirka 130 g
1 kopp mjöl
1 kopp mjölk
1/2 kopp malda
pekannötter
1 ägg
1 kopp ströbröd
Till såsen:
1 hel färsk mango skuren i bitar
3 msk hackade pekannötter
1 hel färsk papaya skuren i bitar
2 cl rom
3 msk brunt socker
1 kopp vatten
3 msk smör
Platta ut krokodilfilén med en köttklubba till filéerna är cirka 5 mm tjocka.
Pudra över dem med mjöl och doppa de sedan i ägg blandat med mjölken.
Blanda ihop de malda nötterna med ströbrödet och vänd filéerna i blandningen.
Stek i en blandning av matolja och smör och servera tillsammans med såsen.
Salta och peppra efter egen smak.
Såsen:
Smält smör i en panna och sautera pekannötterna, tillsätt socker och rör om i ca 2 min.
Tillsätt sedan mango och papayabitarna som ska mosas. Häll sedan i vatten och låt koka, häll i rommen.
Låt sedan koka ihop ca 15 min på svag värme.
Servera maträtten med ris.
.........................................................................................
........................................................................................
Programmet Karlavagnen på P4 ikväll handlar om Second Hand och loppis.
På Facebook kunde man skriva i om man hade gjort några fynd någon gång och jag skrev då så här
Senaste kommentaren
Hej Gunnar! Ja så så länge sedan det var!
Hoppas allt är bra med dig.
Tack för du kollar och gillar min sida.
Sköt om dig! Kram /Eivor
Hej Eivor!
Länge sedan vi sågs.Sett din fina blogg o foton. Hälsningar
Hej. Kul att du skriver om vallonen. Håller helt med dig att det vore underbart om vallonen kunde få liv igen med danser till populära orkestrar.jag minns med glädje den tiden..var det 1800 nyårsafton
Såå roligt att få ett samtal från dej